Az IT galaxis őrzői

forrás: Prím Online, 2016. április 26. 15:33

Már idén szeptemberben megnyitja kapuit QUADRON D.C. felügyeleti központja, amely a magyar piacon egyedülálló módon folyamatos IT biztonsági felügyeleti szolgáltatást nyújt a vállalatok számára.

A QUADRON RENDSZER Információvédelmi Kft. a Symantec magyarországi partnereként folyamatos, napi 24 órás felügyeleti szolgáltatásának fő célja figyelni, felderíteni és megelőzni a partnereit célzó IT biztonsági támadásokat. A magasan képzett IT biztonsági szakembergárdának köszönhetően a vállalatok a legkorszerűbb, naprakész kiszolgálásban részesülnek.

 

"Az információtechnológia oly mértékben változott és fejlődött az elmúlt időszakban, hogy mára döbbenetes komplexitású rendszerek vesznek körül minket. A kiberbűnözők rég felismerték az IT rendszerek sebezhetőségében rejlő üzleti potenciált, és mostanra már vállalati keretek közé szerveződve, célzottan indítják támadásaikat. Így nem csoda, hogy exponenciálisan megnőtt a fenyegetettségek száma, a hálózati technológia bonyolultságával a támadások is egyre kifinomultabbak" – ismertette Harold Teasdale, a QUADRON RENDSZER Információvédelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A vállalatok felismerték, hogy IT biztonság terén nem szabad tétlenül várni a katasztrófával fenyegető támadásokat, ám sokan kibervédelem terén alapvető technológiáknál ragadtak le, melyek már nem tartják a lépést a modern hackerek tevékenységével. A QUADRON új szolgáltatásával ennek a védekezésnek a terhét veszi le ügyfelei válláról, akik ezáltal fő üzleti tevékenységükre tudják erőforrásaikat összpontosítani.

 

"Szeretnénk a QUADRON berkein belül felhalmozódott szakértői tudást, a rendelkezésünkre álló megfigyelőrendszereket és elemzőeszközöket a vállalatok IT rendszereinek védelmére fordítani. Ügyfeleink a legmagasabb szintű és naprakész IT védelemben részesülhetnek, anélkül, hogy magas költségeket jelentő IT biztonsági szakértőt kellene alkalmazniuk. Az állandó felügyelet humánerőforrás költségeit is kiváltja az egyszerű, átlátható havidíjas konstrukció" – mutatott rá Harold Teasdale.

 

 

Növekvő fenyegetettség

A 2016. április 19-én megjelent Symantec Internet Security Threat Report szerint 2015-ben hetente átlagosan egy új nulladik napi sérülékenység vált ismertté. Tavaly 430 millió kártevő látott napvilágot. Ez a nagy szám azt jelzi, a professzionális kiberbűnözők nagy erőforrásokat mozgatnak meg annak érdekében, hogy áttörjék a védelmi vonalakat, és bejussanak a vállalati hálózatokba.

 

2015-ben a kormányzati szerveket vagy a pénzügyi szolgáltatókat legalább egyszer támadás érte, azonban nagyrészüknél ez a szám lényegesen magasabb volt: a kibertámadásokat elszenvedő nagyvállalatok esetében a sikeres akciók száma a tavalyi évben szervezetenként meghaladta a hármat (3,6)! A jelentés szerint az adathalász támadások 43%-a a kkv-at célozta, így elmondható, hogy a kiberbűnözők bármilyen méretű vállalkozás számára veszélyt jelentenek. A kiberbűnözők a sikeres támadással járó pénzügyi haszon érdekében üzleti tervvel, a jó üzleti gyakorlatokat egymást között megosztva, majdhogynem vállalat módjára működve készülnek fel a támadásokra, így növelve a támadások hatékonyságát.

 

A QUADRON D.C. felügyeleti központ

A szeptemberben induló QUADRON D.C. felügyeleti központban a biztonsági szakemberek folyamatosan, napi 24 órában figyelik és elemzik partnereik védelmi rendszereit. Amennyiben a biztonsági szakemberek észlelik, hogy támadásra készülnek ügyfeleik rendszere ellen, azonnal riasztják őket, megelőzési és elhárítási tanácsadást nyújtanak. A folyamatos megfigyelésnek és a valósidejű globális biztonsági intelligencia tudásnak köszönhetően a QUADRON D.C. szakemberei hatékonyan képesek megtalálni az informatikai rendszer hiányosságait, és javaslatot tesznek annak javítására. 

 

A 7/24 órás felügyeleten túlmenően a szakértők a legmodernebb incidens megelőzési technológiákkal és elemző szakemberekkel ellenőrzik a vállalatok IT biztonsági rendszereinek épségét. Amennyiben a legkisebb jelét látják egy kibertámadás előkészítésének, azonnal riasztják a megfelelő személyeket az adott ügyfélnél, hogy a támadásokat közösen, csírájukban lehessen elfojtani. A QUADRON D.C. felügyeleti központban a Symantec nemzetközi megfigyelő hálózatára épülő megelőző, riasztó és elhárító eszközökkel dolgoznak a cég IT biztonsági szakértői. 

 

A QUADRON D.C. felügyeleti szolgáltatásról 

A szolgáltatás keretén belül a magasan képzett IT biztonsági szakemberek megosztják tudásukat, tapasztalatukat az ügyfelekkel. A vállalat védelmi szintje jelentősen emelkedik - újabb technológiai beruházás nélkül. A szolgáltatást igénybe vevő cégeknek kevesebb IT biztonsági szakembert vagy technológiát kell alkalmazniuk, mentesülnek a kapcsolatos költségektől (amit a motiválás, megtartás, folyamatos képzés megkíván). Így a cégek fő tevékenységükre tudnak összpontosítani miközben rendszereiket, adataikat, hírnevüket biztonságban tudhatják.

 

Az ügyfelek IT biztonsági intelligenciához jutnak, valós időben értesülnek a vállalat számára releváns támadásokról, sérülékenységekről, támadási trendekről.

A szolgáltatás havidíjas konstrukcióban érhető el, így könnyen tervezhető kiadást jelent.