A Check Point új, fenyegetések elleni védelmi platformjai a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára

forrás: Prím Online, 2016. május 5. 10:57

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette a Check Point 1400, 3000 és 5000 sorozatú célhardvereket.

Ezek az új, fenyegetések elleni védelemre (Threat Prevention) optimalizált berendezések mérettől függetlenül minden szervezet számára lehetővé teszik, hogy teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül, fejlett, fenyegetések elleni védelmi képességeket futassanak, mint például a titkosított adatok teljes vizsgálata.

 

2015-ben a szervezetek világszerte azt tapasztalták, hogy a biztonsági incidensek száma 38%-al nőtt 2014-hez képest, míg az adatlopások 56%-al, és ez a vállalatok méretétől teljesen függeltenül: a kisvállalatok, akárcsak a legnagyobb vállalatok hasonló adatokról számolnak be. A cyber támadások növekevő gyakorisága és kifinomultsága, különösen ott ahol az adott támadás detektálására nincs még ismert szignatúra, fokozza a végül sikerrel lezajló támadások kockázatát, és a stratégiák átalakítását követeli meg – a nyomozás helyett a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt. Az adatmennyiség növekedésével együtt, ez azt jelenti, hogy a biztonsági infrastruktúrának tartania kell a lépést. A maximális biztonság és a támogatott vállalatok ezen új elvárásainak való megfelelés biztosítása érdekében, a biztonsági szakembereknek hatékonyan alakítható megoldásokra van szükségük. Ennek szellemében, a most bemutatott célhardverek lehetővé teszik:

 

„A valamennyi telephelyünk számára a legfejlettebb fenyegetések elleni védelmet és konzisztens biztonsági technológiákat kínáló megoldások teljes skálája növeli értékünket,” mondta Trevor Rowley, az Optix Software Ltd. ügyvezető igazgatója. „A Check Point új célhardver terméksora lehetővé teszi számukra a nagyvállalati szintű védelem telepítését, amely minden biztonsági szükségletünket kielégíti, miközben növekedésünkkel párhuzamosan skálázható.”

 

Az új célhardvereket úgy tervezték, hogy bármilyen méretű vállalat védelmére alkalmasak legyenek:

 

Az 1400, 3000 és 5000 sorozatú célhardverek kiegészítik a Check Point 2016 januárjában bejelentett 15000 és 23000 sorozatú célhardvereit:

 

"Az SSL titkosított hálózati forgalom növekedése fokozza a titkosított adatok teljes vizsgálatát (ami jelentősen csökkenteni tudja a teljesítményt) lehetővé tévő biztonsági megoldások szembeni elvárásokat,” mondta Gabi Reish, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnök-helyettese. „Ezen új célhardverekkel bármely méretű szervezet a éegfejletebb fenyegetések elleni védelmet tudja telepíteni, és skálázható, könnyen menedzslehető módon blokkolhatja a támadásokat, a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.”