Barcelona négylábúi fotós szemmel

forrás: Prím Online, 2016. május 11. 11:44

A brazil művész, Rafael Mantesso az első fényképész, aki kipróbálhatta az újonnan bejelentett Sony Xperia X okostelefont. Egy csapat aranyos kutya társaságában, Rafael körbejárta Barcelonát, és az Xperia X új, prediktív hibrid autofókuszával mozgalmas képeket készített róluk, melyeket később átdolgozott a saját, egyedi ábrázolási stílusában. 

Mantesso három éve, a válása után fordult a művészet felé. Miután a felesége elhagyta, egyedül találta magát egy üres lakásban, fehér falak között. Jimmi Choo Mantesso francia bull terrierje inspirálta, hogy újra elkezdjen rajzolni, és megváltoztatta az életét, amikor a képei vírusként terjedtek az Instagramon. 

 

 

Rafael most egy teljesen új kihívás elé nézve lépett ki a fehér falak közül, és Barcelona lett az új festővászna. A Brott Dogs kutya-divattervezőktől toborozta szőrös kis barátait, akik segítő mancsot nyújtottak neki az úton.

 

A kutyacsapat tagjai között voltak:

 

 

Rafael az Xperia X új, prediktív hibrid autofókusz funkciójának segítségével fényképezte le a kutyákat, amit a Sony α kameramérnökeivel szoros együttműködésben fejlesztettek ki. Az új kamerával kiválaszthatja a kutyát a képen, majd az kiszámítja a következő mozdulatát, így mindig elmosódásmentes képeket készíthet a tökéletes fókusszal.

 

Miután városszerte lefotózta a kutyákat, Rafael visszavitte a képeket a stúdiójába, és átdolgozta őket a saját, egyedi stílusának megfelelően. A kutyákat különféle tevékenységek közben ábrázolta, ahogy etetik a galambokat a Sagrada Familia előtt, vagy a Gothic Quarter bárpultja mögött dolgoznak és csontokról álmodnak a város tavernáiban.  

 

 

„Rendkívül nehéz egy állatról képeket készíteni, nemhogy hatról, ezért nagyon meglepett, hogy milyen egyszerűen képes voltam nagyszerű fotókon megörökíteni a kutyákat, még akkor is, amikor össze-vissza rohangáltak, és nem akartak egy helyben maradni! Az Xperia X autofókusza előre látta a mozgásukat, ezért a fényképek mindig elmosódásmentesek lettek” – nyilatkozta Rafael.

 

„Rafael nagyon egyedi és azonnal felismerhető stílussal rendelkezik, ezért nagyon örülünk, hogy ő lehet az új Xperia X szériás okostelefonjaink első reklámarca. A fényképei tanúskodnak mind Rafael tehetségéről, mind az Xperia X kamera technológiájáról. Nagyszerű élmény volt vele dolgozni” - tette hozzá Jun Makino, a Sony Mobile Product Experience Marketing vezetője.

 

A Sony Mobile új készülékei, az Xperia X, Xperia X Performance és az Xperia XA 2016 nyarától kerülnek forgalomba.