NMHH: A Digi és a Vodafone jelentkezett a 3400–3800 MHz-es sávért

forrás: Prím Online, 2016. május 13. 07:39

Két jelentkezőt vett nyilvántartásba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala a 3400–3800 MHz frekvenciasávban elnyerhető frekvenciahasználati jogosultságok megszerzését célzó árverési eljárásban.

A frekvenciasáv a nagy adatátvitelt igénylő szélessávú mobilszolgáltatásokra és olyan vezeték nélküli felhordó hálózatok kiépítésére alkalmas, amelyek megteremtik az egyes hozzáférési pontok és a használók rendszerei közötti kapcsolatot, továbbá az állandó helyű hozzáférési hálózatok kiépítését is lehetővé teszi.

 

Az 2016. április 11-én kiírt árverési eljárásban két jelentkezés érkezett, az alaki érvényességének vizsgálat szerint mindkét beadott ajánlat megfelelt a formai követelményeknek. Ez alapján a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. és a Vodafone Magyarország Zrt. versenyezhet a 3400–3800 MHz frekvenciasávban megszerezhető frekvenciahasználati jogosultságokért.

 

Az árverési szabályok alapján az eljárás első szakaszában az NMHH az alakilag érvényes jelentkezést benyújtó jelentkezők listáját csütörtökön a honlapján hivatalosan is közzétette. A nyilvántartásban szereplő adatok közül a résztvevők neve, valamint az azonosításukra szolgáló adatok nyilvánosak.

 

A nyilvántartásba vétellel az eljárás első szakasza lezárult, a hatóság ezután az ajánlatok tartalmi vizsgálatát kezdi meg. Az eredményhirdetés néhány héten belül várható, a jogszabályi előírások szerint a döntést az árverési kiírás időpontjától számított 150 napon belül kell meghozni. A leendő nyertesek a frekvenciákat 2034-ig jogosultak használni.