A Schneider Electric újraértelmezi az energiagazdálkodást

forrás: Prím Online, 2016. május 17. 14:11

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bemutatta a kereskedelmi forgalomban kapható legkisebb méretű energiamérőt, a PowerTag-et, ami által a teljesítménymérők újszerű módon helyezhetők el a villamos panelekben. 

Az eszközök megfigyelésének és biztonságának javítására tervezett megoldással egyszerűsödik az egyes megszakítók bekötése az épületfelügyeleti rendszerekbe (BMS). Továbbá pontos, hasznos és valós idejű adatokat biztosít az épülettulajdonosok és -fenntartók számára, akik így azonnali tájékoztatást kapnak a létesítményekben telepített eszközök állapotáról. Használatával leegyszerűsödik az energiafogyasztás, az áramerősségi és feszültségi szintek, valamint a teljesítménytényező monitorozása.

 

Az új technológiára épülő PowerTag teljesítménymérő bármilyen típusú épületben alkalmazható. A kritikus terhelések optimalizálásával növeli villamos eszközeink biztonságát, melynek köszönhetően berendezéseink is hatékonyabbá válnak. Az adatok vezeték nélkül jutnak el egy központba, amely weboldalakon vagy egy nagyobb épületfelügyeleti rendszerben jeleníti meg azokat. Emellett beállíthatunk személyre szabott e-mailes értesítéseket, amelyek megkönnyítik az eszközök távfelügyeletét.

 

 

„Ügyfeleink igénye megnőtt az olyan korszerű megoldások iránt, amelyek képesek megfelelni az épületek energiamenedzsmentjéből adódó kihívásoknak. A PowerTag innovatívan közelíti meg az energiagazdálkodás kérdését. Praktikus kialakításának köszönhetően nem teszi szükségessé a teljes körű átalakítást. Mostantól a megszakítók nagy része címkézhető, ami új korszakot nyit a villamosenergia-elosztás összekapcsolhatóságában, így a telepítési művelet mindössze öt percet vesz igénybe” – mondta Philippe Delorme, a Schneider Electric partnervállalatokért felelős ügyvezető alelnöke.

 

A kompakt, helytakarékos kiegészítő új és régebbi elosztóberendezésekbe egyaránt integrálható, így a létesítmény bármely pontján hozzájárulhat a fokozott energiahatékonysághoz. A PowerTag natív módon integrált a Schneider Electric Acti 9 kommunikációs rendszerében, ezáltal teljes körű felügyeleti és irányítási megoldást nyújt.