Az Index.hu újságírója lett az „Év információbiztonsági újságírója”

forrás: Prím Online, 2016. május 18. 15:45

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Bolcsó Dániel, a Index.hu újságírója vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület május 18-i „Információvédelem menedzselése” LXXl. szakmai fórumán.

Az idén tizenegyedik alkalommal meghirdetett az „Év információbiztonsági újságírója” címet Bolcsó Dániel a Index.hu újságírója kapta, az Egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján. Az „Év információbiztonsági újságírója” erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára.

 

Bolcsó Dániel  2015-ben végzett az Az ELTE BTK filmszakán. Blogger a Média 2.0-n 2014-től. Újságíró az Index.hu-n 2014-től, itt a cikkei a techrovatban jelennek meg.

A Hétpecsét Egyesület fórumán Bolcsó Dániel „Kórház a vírus szélén – a zsarolóvírusok trendjei és behatolásuk a fősodorba” címmel tartott előadást.

 

Prezentációjában ismertette, a zsarolóvírusok ugyan nem számítanak újdonságnak, a szélesebb nyilvánosság ingerküszöbét mégis csak 2016 körül kezdték átlépni. Ebben a fejlődésük mellett szerepe van annak is, hogy egyre látványosabb célpontokat, például kórházak rendszereit fertőzik meg, már Magyarországon is. Milyenek a mai zsarolóvírusok és mit lehet tenni ellenük?

 

Az „Év információbiztonsági újságírója” címet az Egyesület május 18-i „Információvédelem menedzselése” LXXI. szakmai fórumán vette át Bolcsó Dániel Gasparetz Andrástól, az Egyesület elnökétől, valamint Tarján Gábortól, az Egyesület alelnökétől.