A Schneider Electric legújabb DCIM megoldása nagyobb rálátást biztosít az adatközpontokra

forrás: Prím Online, 2016. május 20. 09:47

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette a StruxureWare Data Center Operation 8.0 verzióját, amely a korábbi, StruxureWare for Data Centers adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) megoldás továbbfejlesztett változata.

Az új szoftvercsomag funkciói nagyobb rálátást engednek az adatközponti folyamatokra és eszközökre, elősegítve azok folyamatos és zavartalan működését. Emellett nem csak az IT- és az infrastruktúra-üzemeltetők, de a kolokációs létesítmények bérlőinek munkáját is támogatja. 

 

„Azok a vállalati és kolokációs adatközpont vezetők, akik lépést kívánnak tartani az olyan üzleti igényekkel, mint az iparágakban felmerülő kapacitás- és teljesítménynövelés, egyre több kihívással szembesülnek a fokozódó piaci versenyben. Az adatközpont üzemeltetők által támasztott igényeknek megfelelően a Schneider Electric platformja a rendszerek hatékonyságát és működését optimalizáló funkciókkal: eszköz nyilvántartási, kapacitástervezési és kockázatkezelési lehetőségekkel bővültek. Ezekkel a modulokkal, valamint az újabb szolgáltatások segítségével az ügyfélkör bővítése is könnyen elérhető céllá válik”  - mondta Soeren Brogaard Jensen, a Schneider Electric IT üzletágának szoftver megoldásokért felelős alelnöke. 

 

A korábbi verzió tulajdonságaira épülve a 8.0 verzió jellemzői a következők:

A megoldás az adatközpont teljes élettartama alatt felügyeli annak eszközeiről, erőforrásairól és működési állapotairól összegyűjtött adatokat. Ezeket az információkat úgy integrálja különböző szisztémákba, hogy a vezetők az adatközpont teljesítményének növelése mellett informatikai, üzleti és szolgáltatási (SLA) céljaikat is elérjék. A StruxureWare for Data Centers az IT eszközöktől a rackszekrényeken és szerverszobákon át az épületekig minden felhasználónak a megfelelő adatokat szolgáltatja, a megfelelő időben.