Björk és a HTC együttműködéséből megszületett az első virtuális valóságra épülő zenei album

forrás: Prím Online, 2016. június 5. 08:09

Björk a 18 hónapos Björk Digital világ körüli turné részeként egy különleges virtuális valóság alapú projektet jelentett be VR Album Exhibition néven.

A kapcsolódó turné Sydney-ben kezdődik a Vivid Festivalon június 4-én, és számos nagyvárost érint. Az együttműködés részeként a rajongók számos virtuális valóság alapú installáció segítségével élhetik át a zenei élményt. A tervezett VR állomások a HTC Vive-on lesznek elérhetőek, és a Vulnicura egy-egy dalához kapcsolódnak, ami Björk nyolcadik stúdióalbuma.

 

Az esemény megnyitóján Björk lesz a DJ, és a jegyet megvásárlók exkluzív hozzáférést kapnak a VR Album Exhibitionhöz és Björk DJ fellépéséhez. A kiállítás elején a vendégek egy közös helyiségbe léphetnek, ahol számos Vive headset segítségével élhetik át a Vulnicura album virtuális valóságba ültetett élményét.

 

A Notget című szám virtuális valóság premierje nagy felbontású 3D szkennereket, holostudio-t, digitális mozgásrögzítést és videogrammetry technológiát használva olyan zenei élményt nyújt, ami összeköti, és szinte belehelyezi a felhasználót Björk műsorába. Ezek a digitális megoldások együtt semmihez sem fogható hatást biztosítanak. A Vive room-scale technológiáján keresztül a program érzékeli a felhasználót és kapcsolatba kerül vele, ösztönözve arra, hogy bejárja a hatalmas teret.

 

 

A Björk Digital gyönyörűen kidolgozott magával ragadó formában tolmácsolja Björk valamint Andrew Huang, Jesse Kanda Warren Du Preez és Nick Thornton Jones rendezők közti együttműködést.

 

Stonemilker – rendezte: Andrew Thomas Huang 

Black Lake – rendezte: Andrew Thomas Huang

Mouth Mantra – rendezte: Jesse Kanda 

‘Notget’ – rendezte: Warren Du Preez és Nick Thornton Jones, a Vulnicura albumon található szám REWIND-VR-rel közös virtuális valóság installációja

‘Biophilia’ - Björk által készített oktatást segítő alkalmazás tudományról, természetről és zenéről

 

„A Vive segítségével olyan élményt hoztunk létre, ami teljesen magába szippantja a felhasználót. A Björkkel közös együttműködésünk tökéletesen illik ehhez a technológiához, hiszen Björk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a technológiai újdonságokon keresztül bevonja zenéjébe a rajongókat. A Björk Digital részeként elkészített vizuális látvány pedig fantasztikus.“ – mondta el Rikard Steiber, a HTC virtuális valóság területének alelnöke. “Nagy örömünkre szolgál, hogy Björkkel együtt dolgozhatunk ezen a rendkívül különlegesen projekten.”