A Microsoft megvásárolja a LinkedIn-t 26 milliárd dollárért

forrás: Business Online, 2016. június 13. 16:05

A Microsoft saját blogján jelentette be ma, hogy megállapodást kötött a LinkedIn vezetőivel a LinkedIn részvényeinek darabonként 196 dolláros átvételéről, ami összességében 26,2 milliárd dolláros akvizíciót jelent. A LinkedIn megtartja saját márkenevét, önállóságát, kultúráját...

... és első számú vezetőjét is, a vezérigazgató a beolvadás után is Jeff Weiner marad. Reid Hoffman a LinkedIn társalapítója, az igazgatóság elnöke, és Jeff Weiner egyaránt teljes mértékben támogatja a tranzakciót, amit várhatóan ebben az évben még le is zárnak.

 
LinkedIn a világ legnagyobb és legértékesebb szakmai hálózata, a tavaly elindított új mobil alkalmazás révén megnövekedett a tagi elkötelezettség, és a többi fejlesztésnek is meglett a hozadéka, vagyis amikkel a LinkedIn ma büszkélkedhet: 
A tranzakciót mind a LinkedIn, mint a Microsoft igazgatósága egyhangúlag jóváhagyta, az üzlet befejezéséhez szükséges még a részvényesek és a hatóságok engedélye, de gyakorlatilag nulla a valószínűsége annak, hogy bármi közbeszólhatna, minden illetékes úgy gondolja, hogy még 2016-ban pontot tehetnek az üzlet végére.