Maximális teljesítmény üzletkritikus alkalmazásokhoz a négyfoglalatos Dell PowerEdge szerverekkel

forrás: Prím Online, 2016. június 14. 15:55

A Dell bemutatta a PowerEdge 13. generációs négyfoglalatos szerverkínálatát, amely még nagyobb teljesítményt és újabb képességeket biztosít. 

Ezek a szervermegoldások minden vállalati ügyfél igényeit kielégítik: a nagyvállalati ügyfelek szerver követelményeitől a távoli irodák és kirendeltségek igényeire szabott megoldásokig. A frissített Dell PowerEdge szerverek kialakítását a Big Data megoldásokhoz, a valós idejű elemzéshez és a nagy sűrűségű virtualizációhoz optimalizálták, így azt a rugalmasságot, méretezhetőséget és felügyeletet biztosítják, amelyet az ügyfelek elvárnak a jövőálló vállalatoknál.

 

„Az ügyfelek ma nagymértékben virtualizált adatközpontokat használnak, amelyek könnyen tudják kezelni a növekvő terheléseket. Ez az igény és a Big Data elemzés iránti növekvő kereslet járul hozzá a négyfoglalatos szerverek piacának növekedéséhez. A Dell négyfoglalatos szervereit az ügyfelek igényeinek megfelelően tervezték, hogy világszínvonalú teljesítményükkel növeljék az alapvető vállalati alkalmazások teljesítményét, mindezt a sűrűség és a terheléskonszolidáció növelése mellett” – mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell Server Solutions vezérigazgatója és alelnöke.

 

 

Az új Dell PowerEdge R830 nagyobb rugalmasságot és skálázhatóságot biztosít 

A Dell PowerEdge R830 négyfoglalatos rackszervert elsősorban adatbázis-alkalmazások, vízszintesen skálázható virtualizáció és VDI-környezetek számára tervezték. A 2U méretű kiszolgáló ideális az olyan közép- és nagyvállalati ügyfelek számára, akik a rackszerverekre építették az infrastruktúrájukat. Az Intel Xeon processzor E5-4600 v4 termékcsaládjára épülő PowerEdge R830 hozzáadásával a Dell PowerEdge négyfoglalatos szerverkínálata minden eddiginél átfogóbbá vált. 

 

A négy processzorral és akár 48 DIMM memóriamodullal a Dell PowerEdge R830 a következőket nyújtja:

 

Az Intel Xeon E5 processzorcsalád új, négyfoglalatos változata több lehetőséget és nagyobb rugalmasságot kínál az ügyfelek számára az infrastruktúra bővítéséhez és a vállalkozás hardveres biztonsági támogatású környezetében.

 

Intenzív terhelésekre optimalizálva 

A Dell PowerEdge R830, FC830 és M830 fejlesztésein túl a Dell frissítette kiemelt termékét, a négyfoglalatos PowerEdge R930 szervert is. Már elérhető a Dell PowerEdge R930 szerver, amely kiaknázza az új Intel Xeon E7-8800 v4 processzorcsalád erejét és egyedi hardverképességeit, így például az Intel Run Sure Technology szolgáltatást. A könnyebb bővíthetőséget biztosító PowerEdge R930 szerver lehetővé teszi az ügyfelek számára az adatbázis-alapú alkalmazások gyors telepítését, valamint az infrastruktúra és az üzletkritikus munkaterhelések hatékonyabb működtetését és felügyeletét. 

 

A Dell PowerEdge R930 a következőket nyújtja az ügyfeleknek:

Világcsúcs az SAP HANA platform szabványos teljesítménytesztjén, SAP BW vegyes terheléssel (BW-AML), 2 milliárd bejegyzéssel. Ez 24,77 százalékos javulást jelent a korábbi négyfoglalatos világcsúcshoz képest, amelyet a Dell PowerEdge R930 E7v3 processzorokkal ért el

Világcsúcs az SAP HANA platform szabványos teljesítménytesztjén, SAP BW vegyes terheléssel (BW-AML), 4 milliárd adattal. Ez az új világrekord 23,06 százalékos javulást jelent a korábbi négyfoglalatos világcsúcshoz képes, amelyet a Dell PowerEdge R930 E7v3 processzorokkal ért el

Új világcsúcs az SAP sales and distribution (SD) szabványos alkalmazás-teljesítménytesztjén. Ez az új világrekord 33,09 százalékos javulást jelent a korábbi négyfoglalatos világcsúcshoz képes, amelyet a Dell PowerEdge R930 E7v3 processzorokkal ért el

 

Dell PowerEdge moduláris négyfoglalatos szerverek 

A Dell négyfoglalatos szerverportfólióját úgy tervezték, hogy az ügyfelek az igényeikhez szabott platformot választhassák – az adatközponti sűrűség, skálázhatóság felügyelet és rugalmasság tekintetében egyaránt. A PowerEdge R930 és R830 rackszerverek mellett a Dell a PowerEdge FX2 és PowerEdge M1000e konvergens platformjait is frissíti az Intel Xeon E5-4600 v4 processzorcsaládra épülő PowerEdge FC830 és PowerEdge M830 blade szerverekkel. 

 

A Dell PowerEdge FC830 teljes szélességű, négyfoglalatos szerver a Dell PowerEdge FX architektúrában, amely moduláris építőelemeket biztosít a szervezetek számára a teljes számítási, tárolási és switching igényének lefedésére. Ez az egyesített platform az iparág többi megoldásához képest kétszeres négyfoglalatos sűrűséget nyújt, ezért ideális választás az Oracle RAC vagy sűrű négyfoglalatos telepítésekhez. 

 

A Dell PowerEdge M830 blade szerver egy teljes magasságú, négyfoglalatos blade szerver, amely maximális adatközponti konszolidációt kínál, óriási számítási képességekkel az M1000e blade keretben.