Vodafone: úgy, mint otthon – a világ egyre nagyobb részén

forrás: Prím Online, 2016. július 3. 09:16

A Vodafone július elsejével kibővíti a Világ Napijeggyel látogatható országok körét, így a jegy megvásárlásával többek között már Örményországban, Albániában, Afganisztánban, Grúziában, Kazahsztánban, vagy akár Uruguayban is a hazaival megegyező módon lehet használni a telefonokat.

A Világ Napijeggyel a Vodafone ügyfelei a világ legtávolabbi országaiba is „elvihetik” a hazai tarifákat, az itthoni percdíjakkal indíthatnak hívásokat, küldhetnek SMS-eket és a hazai adatkerettel használhatják okostelefonjukat.

 

A Világ Napijegyet a Vodafone 2015 tavaszán vezette be. A napi 1 990 Ft-tól elérhető jeggyel Afrika, Amerika, Kelet-Európa és Ázsia egyre több országából lehet a hazai perc- és SMS-díjjal hazatelefonálni vagy -üzenni, és az érintett országokban is a hazai adatkerettel lehet internetezni. A Világ Napijeggyel a hívásfogadás természetesen ingyenes, a Red ügyfelek esetében pedig a hazai korlátlanságot lehet élvezni Ukrajnától Brazíliáig, Dél-Afrikától Szingapúrig, immár 72 országban.

 

A július elsejétől 5 kontinens immár 72 országában használható Világ Napijegy az EU-n kívüli utazásokat teszi komfortossá, mivel így egy nyaralás, vagy üzleti út során sem kell változtatni az itthon megszokott mobilozási szokásokon – miközben nem kell  ingyen WiFi-t keresni, vagy egy váratlanul magas számla miatt aggódni. 

  

A Világ Napijegy az alábbi országokban érhető el (pirossal azok az országok, ahol július 1-től lehet használni a Világ Napijegyet):

 

Afrika – 1 990 Ft/nap:

Amerika – 1 990 Ft/nap: 

Kelet-Európa/Ázsia – 2 990 Ft/nap: 

 

Az EU területén – mint itthon

A Vodafone 2015 áprilisában a Red EU, 2016. április elsejétől pedig már valamennyi új lakossági és üzleti EU csomagjában eltörölte az európai uniós roaming díjakat. Az idén április elsejével bevezetett új EU-csomagokkal a Vodafone valamennyi havidíjas lakossági és üzleti előfizetője számára extra költségek nélkül elérhetővé tette a Vodafone EU Roaming  szolgáltatást, amellyel a belföldi feltételekkel megegyezően lehet az Unió, valamint Norvégia, Izland, Liechtenstein, Svájc és Törökország  területén hívásokat fogadni, indítani, vagy mobilinternetezni.

 

Szintén elérhetőek az Unió területén a Vodafone Family díjmentes családi beszélgetések, mivel az új Vodafone Family-t használó családok az Unió teljes területén és a további 5 érintett országban is 0 Ft-os percdíjakkal beszélhetnek egymással. A Vodafone Family csomagokban elérhető, a piacon egyedülállóan feltöltés nélkül is használható KID csomag gyermek felhasználói a családon belül akkor is tudnak hívásokat indítani, ha a kártyájukon nincsen egyetlen forintnyi feltöltés sem. 

 

Roamingolás feltöltőkártyával is úgy, mint otthon!

A feltöltőkártyát használó ügyfelek a díjmentes „EU hazai áron” opcióval a normáldíjas magyarországi telefonszámokat a hazai tarifáikkal tudják hívni, illetve belföldi áron tudnak ezekre a számokra SMS-t küldeni az Európai Unió és a többi érintett ország területéről. 

 

Április elsejétől a KID csomagot használó gyermekek az EU Roaming területéről havi 60 perc hívást indíthatnak díjmentesen a szintén Vodafone Family felhasználó családtagjaik felé - így egészen biztosan elérhetik szüleiket, ha netalán eltévednének valahol a nyaralás közben.

 

4G roaming 

A 4G roaming jelenleg 76 országban, köztük a nyári szabadságok és az üzleti utak alatt a legtöbbször látogatott régiókban is elérhető: