Az ABB a SafeMove2 bevezetésével bővíti kollaboratív robotportfólióját

forrás: Prím Online, 2016. július 18. 09:44

Az ABB bejelentette a SafeMove2-t, a biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező robotellenőrző szoftverek legújabb generációját.

A SafeMove2 szoftvert nagyobb rugalmasság és helytakarékosság jellemzi, és olyan csúcstechnológiát képviselő üzembe helyezési eszközökkel rendelkezik, amelyek alacsonyabb össz-beruházási költségen is nagyobb termelékenységet képesek biztosítani. Mindehhez egyedülállóan magas színvonalú biztonság társul, amely szorosabb együttműködést tesz lehetővé a robotok és a dolgozók között. Elődjéhez hasonlóan a SafeMove2 is számos fejlett biztonsági funkcióval bír, így például biztonságos sebességhatár-beállítással, a nyugalmi helyzet biztonsági monitorozásával, biztonsági tengely tartomány , valamint pozíció- és orientáció felügyelettel.

 

„A jó teljesítőképesség elérése érdekében a robotoknak olyan sebességgel kell mozogniuk, amely megfelel az adott alkalmazás kívánalmainak. A nagy sebesség potenciális veszélyforrást jelent a robot közvetlen közelében dolgozók számára.  Korábban védőkerítések és ketrecek segítségével választották el a dolgozókat a géptől, így biztosítva az emberek veszélyzónán kívül tartását” – mondja Dr Hui Zhang, az ABB Robotika termékmenedzsment részlegének vezetője. „A SafeMove2 az adott alkalmazás igényeinek figyelembevételével szabályozza a robot mozgását, s ennek köszönhetően a robotok és a kezelők egymáshoz közelebb dolgozhatnak.”  

 

 

A SafeMove2 leegyszerűsíti a termelési szcenáriókat és olyan eszközöket kínál, amelyek a gyorsabb telepítés és érvényesség-ellenőrzés érdekében felgyorsítják az üzembe helyezési munkafolyamatot. A SafeMove2 a biztonsági terepi busz (field bus) kapcsolatot integrálja az ABB IRC5 robotvezérlő termékcsaládjába, valamint az IRC5 Single, Compact és Paint vezérlőkbe. 

 

A továbbfejlesztett együttműködést biztosító megoldásokkal, köztük a SafeMove2-vel elérhető nagyobb hatékonyság és rugalmasság jelentősen hozzájárul az ABB által a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internetének nevezett integrált ökoszisztéma kiépítéséhez. Az ABB Robotika számos innovatív megoldásával és szolgáltatásával folyamatosan átalakítja a gyártásautomatizálásról kialakult képet. Ezek az innovatív megoldások és szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az ABB vevői már ma hasznosíthassák a holnap gyára által kínált előnyöket. 

 

Az ABB Robotika 53 országban és 100 helyszínen működő globális értékesítési- és szerviz szervezete teljes körű támogatást biztosít az ABB Robotika minden termékéhez.