Rekordméretű igény mutatkozik a SES műholdjainak kapacitására az olimpia alatt

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 19. 06:34

A 2016-os riói olimpiai játékok kapacitásigénye felülmúlja az eddigi olimpiákét – derült ki a világ vezető globális műholdas szolgáltatójának friss beszámolójából.

A SES (az Euronext Párizsi és Luxembourgi Értéktőzsdén: SESG) rekordnagyságú műholdas kapacitást biztosít az idei olimpiához a korábbi játékokkal összehasonlítva.

 

Az összességében 23 000 órányi kapacitást a SES négy műholdján - NSS-806, SES-4, NSS-7,SES-3 – már előre lefoglalták a szolgáltatók az olimpia eseményeinek közvetítésére, hogy a nézők Amerikában, Európában, Ázsiában és Afrikában is élvezhessék az adást. A SES tíz, egyesült államokbeli, brit, svájci, olasz, brazil és japán vezető szolgáltatóval kötött megállapodást a közvetítés kapcsán, beleértve az Eurovision-t és a CNN / Turner and Nippon Televíziós Hálózatot is.

 

„A SES 2000 óta biztosít kapacitást az olimpiai közvetítések számára, és örömmel látjuk, hogy az igény erre a teljesítményre a riói olimpián felülmúlja az eddigieket. Első alkalommal használjuk ki több műholdunk nagyobb teljesítményét annak érdekében, hogy a helyszíni híreket és a számos sportközvetítést világszerte eljuttassuk a nézőkhöz” – mondta Richard Lamb, a SES Alkalmi Használat Szolgáltatással foglalkozó részlegének vezérigazgatója. „Ez a rekordnagyságú igény jól mutatja, hogy a műholdat a szolgáltatók továbbra is a kiváló képminőségű sportközvetítések és a több milliós közönség elérésének ideális és költséghatékony módjaként aposztrofálják.”