Készpénzmentes város, készpénzmentes fesztivál

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 20. 07:29

Szeged város “Smart City” koncepciójának első lépéseként idén Szeged emblematikus fesztiválján, a SZIN-en bevezetik a készpénzmentes fizetési szolgáltatást számos, a nemzetközi piacon is úttörő jellegű új szolgáltatással. A “készpénzmentes város” project keretében pedig a város egyik iskolájában elindul - egyelőre tesztüzemben - az étkezés online megrendelésének és bankkártyás befizetésének lehetősége.

“Szeged Közgyűlése márciusi ülésén fogadta el a város Smart City koncepcióját. A koncepcióban megfogalmazott egyik cél, hogy olyan összehangolt Smart City szolgáltatásrendszert alakítsunk ki, amelynek része a "készpénzmentes város" irányába történő fejlesztés, a készpénzmentes fizetési lehetőségekkel kiegészített városi szolgáltatások nyújtása több szolgáltatási területen” – mondta Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere. Ezek közül kiemelten fontosak a helyi közszolgáltatások és a turisztika. A készpénzmentes város project első lépéseként – a Festipay közreműködésével - a Szegedi Ifjúsági Napokon bevezetik a készpénzmentes fizetési szolgáltatást és a fesztiválozók idén számos új szolgáltatással találkozhatnak. Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy egyelőre egyetlen iskolában, pilotként, majd az év végétől minden gyermekintézményben elindul az étkezés online megrendelésének és b ankkártyás befizetésének lehetősége.

 

A SZIN készpénzmentes fizetési szolgáltatását idén a Festipay biztosítja. A fesztiválozók számos új szolgáltatással találkozhatnak majd Szegeden. Az innovatív fejlesztések között több a nemzetközi piacon is úttörő jellegű, ilyen pl., hogy a Festipay mobil alkalmazás már nem csupán segíti majd annak követését, hogy hol és mennyiért fogyasztottunk vagy hogy áll az aktuális egyenlegünk, hanem további kényelmi szolgáltatást biztosítva, - az alkalmazásban regisztrált bankkártyánkkal - kényelmesen, sorban állás nélkül tölthetjük fel a fesztiválkártyánkat. A fesztiválozók igényeihez igazodva, valamint a gyors és zökkenőmentes készpénzmentes szolgáltatás biztosítása érdekében a Festipay egy újdonsággal jelent meg a hazai piacon. A Festipay Prepaid kártya, minden MasterCard elfogadóhelyen és online vásárlások során is használható, sőt fesztivál környezetben egyszerű, biztonságos és gyors fizetést t esz lehetővé. A prepaid kártya egyaránt praktikus azoknak, akik könnyen, gyorsan, bankfüggetlen módon szeretnének bankkártyához jutni, vagy azoknak, akik internetes vásárlás, online játék során kívánják pénzüket biztonságban tudni. A költéseiket tudatosan kezelők számára is jól működő eszköz és ajándékkártyaként is adható. Az előre fizetett kártyát a szülők a gyerekeiknek is átadhatják, így a zsebpénz felhasználása jobban ellenőrizhető, a külföldön dolgozóknak pedig pénzküldési lehetőséget biztosít az új termék.

 

 

A készpénzmentes szolgáltatás előnyös a fesztiválozóknak, mert egyszerű és gyors a fizetési tranzakció, rövidebb a várakozás, a kártyán maradt összeg a rendezvény végéig visszaváltható és folyamatosan nyomon követhető a költés és az egyenleg. A Festipay applikáció további hozzáadott értéket biztosít, a kártya pedig jól bírja a használatot.

 

Előnyös a rendszer a kereskedők számára is, hisz’ pontos és követhető vele az elszámolás, a látogatói fogyasztást naprakészen lehet nyomon követni és a folyamat egyszerűsége ösztönzőleg hat a vásárlásokra, így 10-30%-kal több a vásárlási tranzakció. Gyorsabbá válik a kiszolgálás, megszünteti a dolgozói visszaélések lehetőségét és csökkenti a készpénz kezelésből adódó kockázatokat.