Street food fesztiválok: készpénzmentes fizetéssel higiénikusabb!

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 17. 07:21

Hazánkban is egyre népszerűbbek a street food fesztiválok, az utcai étkezés azonban higiénés veszélyeket is hordozhat magában. Jó hír azonban, hogy a zenei fesztiválokhoz hasonlóan már a 10. Dining Guide Street Food Show-n sem kell az ételek elfogyasztása előtt készpénzhez nyúlni, a fizetés ugyanis csak fesztiválkártyával vagy egyérintéses bankkártyával történik. 

Szeptember 17-én és 18-án rendezik meg a 10. Dining Guide Street Food Show-t az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét keretében. Az eseményen nincs belépő; fizetni az árusoknál a feltöltőpontoknál kiváltható Festipay fesztiválkártyával, valamint egyérintéses bankkártyával lehet.  

 

 

A street food forradalom terjedése Magyarországon is egyre látványosabb, de az ételek utcai elfogyasztása számos veszélyt is rejt magában. A bankjegyek többféle kórokozót hordozhatnak, és ha nem vigyázunk, betegséget is összeszedhetünk. Hosszú a lista, hogy mire érdemes odafigyelni, amikor utcai árusnál vásárolunk. Alapvető, hogy az eladó nem nyúlhat kézzel az ételhez, és hogy a helyiségben rendelkezésre kell, hogy álljon kézmosási lehetőség. A fogyasztóknak pedig mindig érdemes megfontolni, hogy ne nyúljanak közvetlenül készpénzfizetés után élelmiszerhez, amennyiben nem áll rendelkezésre kézmosási lehetőség.

 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) már több alkalommal felhívta a figyelmet az utcai ételvásárlás esetleges veszélyeire, és segítette jó tanáccsal a fogyasztókat.

 

A street food fesztiválokon szerencsére ma már garantáltan nem kell készpénzhez nyúlni, hiszen a fizetés fesztiválkártyával vagy egyérintéses bankkártyával történik. Így teljesen kizárt annak a lehetősége, hogy azután kelljen ételhez nyúlni, hogy előtte készpénzt forgattunk. 

 

 

„Szervezőként fontos számunkra, hogy a legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtsuk a vendégeinknek. Az idei eseményen két napon át több mint 70 kiállító, 200-nál is többféle kínálatából válogathatnak a látogatók. A fizetés fesztiválkártyával történik, ami több szempontból is előnyös: biztonságos, egyszerű, gyors és nem utolsó sorban higiénikus” – mondta el Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. 

 

A 10. Dining Guide Street Food Show idén már a hetedik olyan gasztronómiai rendezvény, ahol a Festipay biztosítja a készpénzmentes fizetést.

 

„2016-ban több hazai és külföldi street food eseményen is jelen voltunk mint készpénzmentes fizetési szolgáltató. A vásárlók és a kereskedők számára ma már szinte természetes és megszokott a kártyás fizetés;  egy tranzakció már 1-2 másodperc alatt elvégezhető, így jelentősen csökken a kiszolgálás, illetve a sorban állás ideje” – mondta el Márki László, a Festipay vezérigazgatója.