Az IBM kétszázmillió dolláros befektetéssel lendíti fel az Internet of Things globális piacát

forrás: Prím Online, 2016. október 8. 11:10

Az IBM bejelentette, hogy kétszázmillió dollárt fektet müncheni Watson Internet of Things központjának fejlesztésébe, csakúgy mint a  Blockchain és egyéb adatvédelmi megoldásaihoz kapcsolódó IoT szolgáltatásokba. 

A cég néhány új ügyfelet is bemutatott, akik az IBM Watson IoT megoldásait hasznosítják a gépekben, autókban, drónokban vagy éppen az egészségügyi ellátó rendszerekben található több milliárd szenzor adatainak elemzésére.  

 

Jelenleg 8000 IBM-ügyfél alkalmazza a cég hálózatra kapcsolt szolgáltatásait, kétezerrel többen, mint 8 hónappal ezelőtt. A müncheni Watson IoT központban található a világ első kognitív, kifejezetten a dolgok internetére szakosodott laborja is. Az IoT Collaboratories egységben a cég ügyfelei és partnerei az IBM 1000 müncheni kutatójával és üzleti tanácsadójával együtt elemezhetik a saját iparágukban és üzleti területükön jelentkező legkomolyabb kihívásokat. Az egység olyan technológiákat kínál a vállalatoknak, amelyekkel többek között IoT megoldások fejleszthetnek, üzleti modelleket és szolgáltatásokat tesztelhetnek.  

 

IoT az autóipartól a drónokon át a kognitív kórházakig

Világszerte egyre több nagyvállalat működését segítik a Watsonra épülő, internetre kapcsolt IoT szolgáltatások, ezek közül három új „IoT ügyfelet” jelentett be a cég:  

 

 

 

Az IBM ezek mellett számos olyan új szolgáltatást is bejelentett, melyekkel vállalatok és a fejlesztőcégek is eredményesebben aknázhatják ki a technológiában rejlő lehetőségeket – köztük a Watson IoT-t, a Blockchaint, az IoT Security Solutions and Services új eszközeit, egy új  természetes nyelvi interfészt, valamint egy  Cognitive IoT szakácskönyvet. 

 

 

IDC: az IBM az IoT piac legmeghatározóbb szereplője

A vállalat vezető pozícióját az IoT piacon az IDC új kutatása is alátámasztotta: a kutatócég 25 országot lefedő, 4500 üzleti döntéshozó megkérdezésével készült felméréséből kiderült, hogy az IBM-et az IoT piac csaknem minden szegmensében kiemelkedő szereplőnek értékelik; IoT platformja, szoftver és rendszerintegrációs megoldásai révén pedig egyértelmű vezető megoldásszállítóként tartják számon. További részletek a kutatásról: Global Decision Maker Survey.