Indul az ország egyik legnagyobb összdíjazású programozóversenye

forrás: Prím Online, 2016. október 9. 15:11

Idén ötödik alkalommal rendezi meg C++ Grand Prix programozóversenyét az NNG. A rendhagyó összecsapás lehetőséget nyújt az informatikus hallgatóknak és a tapasztalt szakembereknek arra, hogy összemérjék tudásukat. A selejtezőkben és a döntőben egyaránt olyan kihívásokkal találkozhatnak, amelyekkel bizonyíthatják, hogy ők a szakma legjobbjai.

A C++ Grand Prix 2016 versenyre október 24. éjfélig várja háromfős csapatok jelentkezését az iGO Navigáció hazai székhelyű fejlesztője. A diákok és a szakmában dolgozók egyaránt a programozoverseny.hu honlapon regisztrálhatnak, azonban a döntőig kizárólag a saját korcsoportjukkal mérhetik össze tudásukat. Ezt követően a legjobb 10 csapat egy 12 órás, élő döntő alkalmával, az NNG főhadiszállásán írt programokkal küzd majd meg egymással. 

 

 

A szakmai kihívások mellett természetesen az eddigi években már megszokott értékes díjak is várják a csapatokat. Az elsők fejenként 500 000 forintos műszaki vásárlási utalványt, a másodikak Hermann Miller Celle ergonomikus székeket, míg a harmadik helyezettek 100 000 forintos műszaki vásárlási utalványt kapnak. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is kiosztanak egy különdíjat, amely nem más, mint egy szombati belépő a 2017-es F1 Magyar Nagydíjra a csapat minden tagjának.

 

 

„A feladatokat az NNG szakemberei úgy állították össze, hogy a tapasztalat önmagában ne lehessen döntő szempont, a logika és a problémamegoldás is nagy szerepet játszik majd. Bár a tavalyi évben szenior csapat nyerte meg a fődíjat, korábban a diákok is álltak már a dobogó legfelső fokán. Nagy örömünkre szolgál, hogy évről évre egyre több ismerős arcot látunk a versenyzők között, kíváncsian várjuk, hogy idén kik lesznek a legjobbak” – mondta Tompos Ákos, az NNG fejlesztési vezetője.

 

 

A verseny nem titkolt célja, hogy megtalálja az ország legjobb szakembereit, akik később akár az NNG csapatához is csatlakozhatnak. A világ 7 országában jelen lévő, hazai székhelyű multi még az idei évben szeretné felvenni 900. dolgozóját budapesti irodájába, aki talán pont a C++ Grand Prix 2016 indulói közül érkezik majd…