A kapcsolódás és hozzáférés áll az idei ITU Telecom World fókuszában

forrás: Prím Online, 2016. október 27. 14:17

November 14. és 17. között rendezik meg idén az ITU Telecom World 2016-ot, amely nem csupán vállalatok, kormányzatok, hanem kis- és középvállalkozások számára is kecsegtető platform kiállításokkal, pavilonokkal, fórumokkal karöltve.

Az idei ITU fókuszában a kapcsolódás és a hozzáférés kérdése áll, amelynek biztosítása ma már kulcsfontosságú.  Sajnos az emberek több mint fele még mindig offline, vagyis nem rendelkeznek internethozzáféréssel. 2020-ra azonban nagyon ambiciózus tervek vannak az ICT szektornak. A cél, hogy további 1,5 milliárd embernek biztosítsák a hozzáférést.

Az akadály egyelőre hatalmas, és ezzel együtt a kihívás is jelentős ezen a területen. Azonban az emberiségben rejlő potenciális előny is ott rejlik: ez az, amiért ilyen fontos a kapcsolódás. Ehhez kapcsolódva pedig az idei ITU témája is találó: „Együttműködés a digitális gazdaságban”, hiszen senki nem képes ezt egyedül véghez vinni. Összefogásra van szükség.

 

A magánszektor építette hálózatokra, a biztosított berendezésekre, termékekre és szolgáltatásokra támaszkodik a kormányzati politika, a pénzügyi döntéshozók. A köz-és magánszféra közötti partnerség gyakran az egyetlen megoldásnak tűnik, hogy növeljék a hozzáférést a távoli vagy elmaradott területeken. Mindehhez pedig egy radikális átalakítás is szükséges az ICT szektorban. Nem csupán új kapcsolatok, üzleti modellek és megközelítések is szükségesek.

 

A közös munka az egyetlen módja annak, hogy a kapcsolódást biztosítsák, és a hozzáférés megteremtése a társadalmi-gazdasági fejlődés motorja legyen, valamint javítson az emberek életkörülményein.

 

Az idei ITU célja is az, hogy megteremtse ezt az együttműködést, a közös törekvéseket kialakítsa az iparágon belül.

 

Az ITU Telecom World 2016 hivatalos weboldalán már elérhető a teljes program, és itt lehet regisztrálni is a résztvevőknek: http://telecomworld.itu.int/