Két hét alatt 10 ezren töltötték le a „Kékgalléros állások tinderét”

forrás: Prím Online, 2016. november 2. 15:09

Tényleg megunták a hosszú felvételi folyamatokat és a megválaszolatlan önéletrajzokat a munkakeresők, az „álláspiac Tinderét” két hét alatt több mint 10 ezren próbálták ki. 

A Mobil Munka nevű magyar okostelefonos alkalmazás a végletekig egyszerűsíti a jelentkezési folyamatot, a felhasználók jelenleg 3 ezer állást pályázhatnak meg pár érintéssel, önéletrajz és felesleges körök nélkül. Az érdeklődők az interjúkra vagy akár az első munkanap a munkavégzés helyszínére is könnyen eltalálhatnak az alkalmazásba épített útvonaltervezővel.

 

Az új magyar alkalmazás első két hetében több mint 3 ezer állást hirdettek meg a vállalkozások, leginkább a fizikai munka, szakmunka, vendéglátás és adminisztrációs állások kategóriájában. A több mint 10 ezer letöltő a tapasztalatok szerint gyorsan megkedvelte az egyszerű folyamatot, átlagban kétszer annyian jelentkeznek az itt meghirdetett pozíciókra, mint a hagyományos álláskereső platformokon.

 

 

A lokáció és érdeklődés alapján megjelenő munkalehetőségek között a Tinder alkalmazáshoz hasonlóan a szimpatikus állásokat jobbra, a többit balra lehet húzni. Ezután a jelentkezést telefonon, emailben, vagy akár SMS-ben is leadhatják a felhasználók. A munkavégzés helyszínét pedig a beépített útvonaltervezővel kereshetik meg.

 

Az alkalmazás gyors sikeréhez minden bizonnyal hozzájárult, hogy az álláskeresők és a munkaadók is ingyen használhatják.