Escape room világbajnokságot rendeznek Budapesten

forrás: Prím Online, 2016. november 6. 10:28

Története egyik legkülönlegesebb projektjét hozza el Budapestre a Red Bull: jövő márciusban érkezik a Mission: Unlock Enoch escape room bajnokság, amely összeköti a világ gamereit a szabadulószobákért rajongó közönséggel. 

Jelentkezni a Red Bull Mind Gamers honlapon lehet, ahol az online logikai játékokat leggyorsabban megoldók jutnak tovább a regionális fordulókba. A budapesti selejtezőt november 29-én rendezik a RAKTÁR KLUB-ban, a kihívás: 20 perc alatt kinyitni egy rejtélyes, digitális kockát…   

 

 

Adott egy zárt ajtók mögötti szobarendszer, hatvan perc és egy rakás megoldásra váró ügyességi, illetve logikai feladvány – a szabadulószobák az elmúlt években gombamód szaporodtak el világszerte, köztük hazánkban is, különös tekintettel a magyar fővárosra, amely mára az escape roomok Mekkájának számít. A Mission: Unlock Enoch most továbbfejleszti ezt az ötletet egy alkalmi csapatok közötti versengésre épülő globális bajnoksággá. 

 

A Mission: Unlock Enoch egyszemélyes, online játékként indul és egy izgalmas világbajnokságként ér véget. A vállalkozó szellemű résztvevők a http://www.redbullmindgamers.com/mission oldalon próbálhatják ki magukat, a logikai feladatokat leggyorsabban megoldók csapatostul továbbjutnak a világszerte 40 helyszínen, közte hazánkban is megrendezett helyi selejtezőkbe.

 

 

A budapesti középdöntőt november 29-én tartják a Vörösmarty téren, a RAKTÁR KLUB-ban, ahol a versenyzőknek adott idő alatt kell kinyitniuk egy rejtélyes, digitális kockát. Aki nem tudta magát előzőleg, online kvalifikálni, az a helyszínen újra megpróbálhatja. A középdöntőbe jutók négyfős, nemzeti csapatokba szerveződnek, ahonnan 40 országos csapat jut ki a világbajnokságra, amit 2017 márciusában tartanak majd Budapesten. 

 

A Mission: Unlock Enoch projektet a MindGamers című film, illetve az MIT egyetem Game Lab Escape Room Game Jam elnevezésű koncepciója ihlette. A szabadulószobát a Syracuse Egyetem informatika professzora és a Becasue Play Matters játéklabor igazgatója, Scott Nicholson tervezte. 

 

 

Játékmenet:

  1. Online kvalifikáció: Válaszd ki a hozzád legközelebbi várost, légy Te a leggyorsabb és kerülj be a helyi elődöntőbe! 
  2. Helyi selejtező: Toborozz egy négyfős csapatot és nyissátok ki a digitális kockát! A legjobb hazai csapat továbbjut a budapesti döntőbe.  
  3. Szabadulószoba-világbajnokság:  A legjobb csapatok mérkőznek meg egymással egy virtuális valóságot és a hagyományos szabadulószobák koncepcióját kombináló térben.