A Fujitsu IoT-megoldásai a világ élvonalában

forrás: Prím Online, 2016. november 14. 10:38

A Fujitsu egyike azon kevés szállítónak a piacon, amelyek képesek végponttól végpontig terjedő IoT-megoldásokkal ellátni ügyfeleiket. A vállalat 2015-ben 300 IoT-koncepciótesztet hajtott végre, és évente 22 milliárd dollárt fordít az új technológiák – köztük az IoT-megoldások – fejlesztésére, így kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy egy forrásból kínáljon teljes körű megoldást ügyfeleinek. 

Erre a megállapításra jutott a Gartner független kutatóintézet, amely a „látnoki” képességekkel rendelkező szállítók (visionairies) kategóriába sorolta a Fujitsut a menedzselt M2M szolgáltatások globális piacáról nemrég közzétett Magic Quadrant felmérésében. A Fujitsu a Gartner menedzselt IoT-szolgáltatási piacról készített útmutatójában is a menedzselt IoT-szolgáltatások reprezentatív szállítójaként szerepel. 

 

A Fujitsu komoly tapasztalatokkal rendelkezik az IoT területén, amelynek története még az RFID és az M2M rendszerek fejlődésének korai szakaszára nyúlik vissza. A Fujitsu jól tudja hasznosítani ezen a téren az alkalmazások, a hálózati működés, a beágyazott technológiák és az érzékelők szegmenseiben felhalmozott szakértelmét, valamint a menedzselt nagyvállalati IT-szolgáltatások nyújtásában kiépített képességeit. A Fujitsu összes IoT-megoldása, a hálózat peremén végzett feldolgozástól a backenden működő felhőmegoldásokig ezeket a hagyományokat tükrözi, és lehetővé teszi, hogy a vállalat elődefiniált rendszereket kínáljon a fontos üzleti folyamatokhoz, ugyanakkor képes legyen ügyfeleivel közösen kidolgozni az egyedi igényekre szabott IoT-megoldásokat. 

 

A Fujitsu IoT-megoldásai az élvonalbeli technológiákból, infrastrukturális és menedzselt szolgáltatásokból álló MetaArc portfólió részét képezik, amellyel a vállalat a digitális átalakulás végrehajtásában kívánja segíteni ügyfeleit. A Fujitsu IoT-megoldásai közül említést érdemelnek a Fujitsu Cloud Service K5 felhőben futó GlobeRanger iMotion edge-to-cloud IoT platform; a sokféle nagyvállalati hordható eszköz; valamint az önállóan vagy partnerekkel együtt nyújtott hálózati és érzékelőtechnológiák.

 

 

„Az, hogy a Fujitsu a Gartner értékelése alapján bekerült a végponttól végpontig terjedő IoT-megoldások legjobb szállítói közé, véleményünk szerint ékesen bizonyítja, milyen széles körű tapasztalatokkal rendelkezünk az IoT-megoldások teljes piacán, és mekkora elhivatottsággal segítjük ügyfeleinket az előttük álló sokféle üzleti kihívás legyőzésében. Az IoT-megoldások különösen akkor értékesek a vállalatok számára, ha menedzselt szolgáltatási szerződés részeként, kiszámítható havi díj mellett tudják igénybe venni őket. A Fujitsu tisztában van az IoT gyakorlati működésével, és sok éve kínál ügyfeleinek M2M- és RFID-alapú megoldásokat. Vállalatunk emellett az új technológiákat a meglévő infrastruktúrával zökkenőmentesen integráló, és az IT-szolgáltatásokat ezen keresztül átalakító komplex, kritikus rendszerek bevezetéséhez is alkalmas partner” – nyilatkozta Dr. Alex Bazin, a Fujitsu globális szolgáltatási üzletágának alelnöke és IoT-megoldásokért felelős vezetője. 

 

A végponttól végpontig terjedő IoT-képességek folyamatos fejlesztése jegyében nemrég IoT-rendszertesztelő környezet nyílt a Fujitsu digitális átalakulási központjában, Tokióban. A Fujitsu emellett globális szolgáltatást dolgozott ki az IoT-megoldások és az IoT-működés támogatására, amelynek keretében integrált támogatást biztosít ügyfeleinek a vegyes szállítói IoT-rendszerek koncepcionális és műszaki tervezéséhez, prototípus-teszteléséhez, kiépítéséhez és üzemeltetéséhez. Az IoT-alapú termékek és szolgáltatások portfóliójának erősítésével párhuzamosan a Fujitsu partnerekkel is együttműködik annak érdekében, hogy ügyfelei könnyebben hozzájussanak az üzleti kihívások legyőzését támogató IoT-technológiákhoz, és ennek révén versenyképesebben működhessenek saját piacaikon. 

 

Legutóbbi IoT-projektjei egyikében a Fujitsu bevezette a GlobeRanger gyártástámogató IoT-megoldást az űrkutatási, védelmi, orvosi és kereskedelmi iparágak számára precíziós gyártással készített komponenseket szállító Baker Hill környezetében. A Baker Hill így valós időben, részletesen nyomon követheti a teljes gyártási folyamatot, és bármely pillanatban meg tudja határozni a komponensek pontos helyét a létesítményen belül.