Saját fejlesztéseivel is készül az Ipar 4.0 –ra a T-Systems Magyarország

forrás: Prím Online, 2016. november 17. 13:44

Kiterjesztett valóság, automatizált gyártás, smart parking: a Digitális Regionális Csúcson a T-Systems Magyarország bemutatja azokat a legizgalmasabb technológiai megoldásait, amelyek támogatják az Ipar 4.0 hazai és európai folyamatait. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett konferencia célja, hogy láthatóvá tegye a digitalizáció által létrejött kihívásokat, és találkozási pontot teremtsen a döntéshozók és az ipari és az infokommunikációs szektor képviselői számára.

 

A november 17-én kezdődő kétnapos konferencia kapcsolódó kiállításán a Deutsche Telekom Csoportot a rendezvény koncepciójába illő standdal a T-Systems Magyarország képviseli.  A helyszínen, interaktív módon és demók segítségével bemutatott megoldások között megtalálható a T-Systems Magyarország automatizált gyártástechnológiában, termelésmenedzsmentben alkalmazható rendszere (MES – Manufacturing Execution System), az ipari környezetre optimalizált vírusirtó megoldása, valamint egy AR – augmented reality, kiterjesztett valóság – alkalmazás, amely a Kitchen Budapest bevonásával került kifejlesztésre.

 

További példákat mutatnak be az IoT, vagyis a dolgok internete alkalmazási lehetőségeire ipari környezetben és az önvezető autózásban, valamint a látogatók megismerhetik a T-Systems smart parking rendszerét is, amely teszt üzemmódban már működik a vállalat irodaházának parkolójában.  A kiállítói térben helyet kap a cég már működő smart city megoldásait szinte teljes körűen bemutató terepasztal, ahol az egyes szolgáltatási funkciók látványos megjelenítésére van lehetőség. A kiállított megoldások egyesével és összességében is arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen fejlődési lehetőségekkel bír az Ipar 4.0 modell alkalmazása és milyen változásokat hozhat a közeljövőben a digitális forradalom.