Az LG Electronics új vezérigazgatója a társaság sikeres háztartásigép-üzletágának éléről érkezik

Henger Attila, 2016. december 2. 10:55

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy azonnali hatállyal Jo Seong-jint, a vállalat háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának (Home Appliance & Air Solution) vezetőjét, egyben a kulcsfontosságú döntésekért felelős három megbízott igazgató egyikét nevezték ki a társaság vezérigazgatói posztjára.

Jo Seong-jin vezérigazgatóként az LG Electronics összes üzletágáért felel, köztük a háztartásigép- és légkondicionáló üzletágért, a mobilkommunikációs, a szórakoztatóelektronikai, valamint a járműalkatrész-részlegért, illetve felügyeli a vállalatcsoport globálisan több mint 120 érdekeltségét.

 

Jo Seong-jin (60) 1976-ban kezdett dolgozni a Goldstarnál, 1980-ban pedig ahhoz a csapathoz csatlakozott, amely az LG első automata mosógépét fejlesztette ki. Mielőtt 2015-ben a háztartásigép- és légkondicionáló részleg elnöki posztjára került volna, az üzletág mosógép-divízióját vezette. A dél-koreai állam által adományozott, az ország iparát leginkább előmozdító szakembereknek járó díj bronz fokozatát 2007-ben vehette át, amivel az új technológiák kifejlesztéséhez való hozzájárulását és a dél-koreai iparért végzett munkáját ismerték el. Jo Seong-jin kulcsszerepet játszott abban is, hogy az LG a SIGNATURE márka bevezetésével és a beépíthető Signature Kitchen Suite megalkotásával belépett a prémium háztartási gépek piacára, az okosotthonok és a dolgok internete (IoT) terén pedig lefektette a jövőbeli üzleti sikerek alapjait.

 

Az LG igazgatósága Song Dae-hyunt (58), a vállalat FÁK-régióért felelős vezetőjét és az oroszországi leányvállalat elnökét a háztartásigép- és légkondicionáló üzletág elnök-vezérigazgatójának nevezte ki, így ő váltja ezen a poszton Jo Seong-jint. A társaságnál 33 éve dolgozó szakember szinte az összes jelentős termékvonal üzleti oldalán dolgozott már a háztartásigép- és légkondicionáló üzletágnál, beleértve a klímaberendezéseket, hűtőket és egyéb konyhai eszközöket. Az LG FÁK-régióért és Oroszországért felelős vezetőjeként 2012 óta sikeresen javította a vállalat üzleti pozícióit, dacára a térség gazdasági nehézségeinek.

 

Jo Seong-jin és Song Dae-hyun mellett további öt szakembert neveztek ki ügyvezető alelnökké, tizenhárman szenior alelnöki posztra, harmincnyolcan pedig alelnöki pozícióba kerültek. Az új munkakörök a mai naptól, azaz 2016. december 1-jétől hatályosak, míg a kinevezések 2017. január 1-jétől válnak érvényessé, az éves részvényesi közgyűlést követően.