A Cisco átalakítja a végponti biztonságot az AMP segítségével

forrás: Prím Online, 2016. december 6. 11:01

A Cisco Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints egyetlen SaaS-alapú felhőmegoldásban egyesíti a megelőzés, észlelés és a reagálás képességét. Már a rendszerbe való belépésnél blokkolja a kártevőket, így hatékony alternatívát kínál a többszörösen redundáns és költséges végpontvédelmi technológiákkal szemben.

Az AMP for Endpoints a folyamatos ellenőrzés, a visszamenőleges (retrospektív) biztonsági képességek és az integrált fenyegetés elleni védelem révén az észlelési időt (time of detection) napokról órákra, vagy akár percekre csökkenti. A megoldás egyszerű, felhő alapú felhasználói felülete lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban reagáljanak az incidensekre, teljes képet kapjanak a támadásokról, és néhány kattintással helyreállítsák a végpontokat. 

 

Új megközelítés a végpontvédelemben

„A mobileszközök, asztali gépek, laptopok és szerverek hatékony védelme komoly kihívást jelent.  Mindez abból fakad, hogy a legtöbb vállalat stratégiája kizárólag a megelőzésre összpontosít, amelynek központi eleme a kártevők megállítása még a rendszerbe való bejutás előtt. Emellett további védelmi megoldásokat alkalmaznak a végpontokon, azonban ezek növelik a rendszer összetettségét és csökkentik a hatékonyságot.  Ezért új megközelítésre van szükségünk a végpontvédelem területén.” – mondta Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője.

 

 

Az AMP for Endpoints újdonságai:

 

Új szoftercsomagok a Cisco biztonsági architektúrájához

A Cisco továbbá bejelentette, hogy biztonsági megoldásokkal bővíti Cisco ONE Software licensz programját.  A Cisco ONE révén az ügyfelek egyszerűen és rugalmasan érhetik el infrastruktúrájukban a Cisco szoftverek képességeit. Ma már több mint 14 000 ügyfél, köztük a Fortune 100 listán szereplő cégek 91 százaléka, vásárolta meg Cisco ONE Software-t.

 

A Cisco három új, fejlett biztonsági szoftvercsomagot jelentett be:

 

A Cisco ONE rugalmas modelleket kínál a Cisco szoftvereinek megvásárlására. A Cisco ONE továbbra is örökös licenszelési módokon érhető el, a Cisco ONE Advanced Security azonban előfizetéses rendszerben is elérhető. A rendszer lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy csak a számukra fontos funkciókat vásárolják meg.