A HP a világ legbiztonságosabb menedzselt nyomtatási szolgáltatását fejleszti

forrás: Prím Online, 2016. december 8. 15:11

A HP Inc. a világ vezető IT vállalata újratervezte a HP Menedzselt Nyomtatási szolgáltatását  (HP Managed Print Services, MPS), hogy a világ legbiztonságosabb megoldásával segítse kivédeni a vállalatok nyomtatási ökoszisztémáját célzó kibertámadásokat.

A HP új, Secure MPS-e a fejlett biztonsági és szoftveres megoldások mellett kiterjesztetett alap szolgáltatásokat is kínál az ügyfelek több beszállítós nyomtatói flottája számára. Mindemellett a HP a nyomtatóeszközeit is előkonfigurálja a magasabb biztonság érdekében.

 

„Miközben egyre gyakoribbak és egyre kifinomultabbak a kibertámadások, a túzfalak pedig egyre gyengébb védelmet nyújtanak, nem szabad többé figyelmen kívül hagynunk a hálózatba kapcsolt nyomtatókat sem” – jelentette ki Ed Wingate, a HP JetAdvantage Solutions üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója. – „Éppen ezért a HP egy új mércét hozott létre a menedzselt nyomtatások területén azáltal, hogy a legújabb és legjobb biztonsági eljárásokkal vértezi fel minden termékét és szolgáltatását. Csak így lesznek képesek vevőink úrrá lenni a biztonsági kihívásokon.”

 

 

Iparágvezető professzionális biztonsági megoldások, amelyek csökketnik az IT infrastruktúra terhelését

A HP úttörő fejlesztésekkel és megoldásokkal egészítette ki a HP Secure MPS  szolgáltatásokat, amelyeknek köszönhetően a vállalatok kiszervezhetik, illetve fejleszthetik a biztonsági tevékenységüket, miközben értékes IT erőforrásokat spórolhatnak meg. Ezek az új szolgáltatások és adottságok a következők:

 

Nyomtatásbiztonsági Megoldás Szolgáltatás — A HP a saját szakembereit bocsájtja ügyfelei rendelkezésére, hogy megtervezzék a biztonságos nyomtatási rendszereket. 

 

„Proaktív lépésekre van szükség a vállalatok részéről annak érdekében, hogy a nyomtatást és dokumentumkezelést érintő biztonsági kérdések kiemelt jelentőséget kapjanak. A HP, a menedzselt nyomtatási megoldások szolgáltatójaként segítséget nyújt abban, hogy a biztonságtechnika hangsúlyt kapjon a nyomtatásban is.” – mondta el Robert Palmer, az IDC képalkotási, nyomtatási és dokumentumkezelési megoldások osztályának igazgatója.

 

 

Biztonságra előkonfigurált nyomtatók

A HP megkezdte a kevésbé biztonságos nyomtatók zárolt felületekkel történő szállítását, így az eszközök hálózatra telepítése ezentúl csak a portok és protokollok megnyitásával lesz lehetséges. 

 

Továbbfejlesztett megoldásokkal az adat-, eszköz- és dokumentumbiztonságért

A HP JetAdvantage munkafolyamatok és nyomtatási megoldások célja az üzleti folyamatok és feladatok egyszerűsítése. Ennek köszönhetően nem csak a költségek csökkennek, hanem az információs rendszer terheltsége is. Emellett, az új nyomtatási megoldásokkal az alkalmazottak hatékonyabban dolgozhatnak teljeskörű nyomtatási biztonság mellett.  A legújabb biztonsági fejlesztések a következők: