Hátrányos helyzetűeknek hirdettek szoftverfejlesztői ösztöndíjprogramot

forrás: Prím Online, 2017. január 2. 10:42

Garantált munkalehetőséget, ingyenes, 4 hónapos szoftverfejlesztői képzést, szállást és teljes ellátást kínál a Reaktorlabs Talent program a hátrányos helyzetű, tehetséges vidéki fiatalok számára. Január 8-ig azok jelentkezését is várják a februárban induló tanfolyamra, akik szakmát szeretnének váltani és érdeklődnek a programozásban rejlő lehetőségek iránt.

A hazai IT szektorban jelen lévő folyamatos szakemberhiány enyhítése érdekében a [r]eaktorlabs fullstack junior fejlesztői képzést indít legalább érettségivel rendelkező fiatalok számára, akik érdeklődnek a programozás iránt vagy szakmát szeretnének váltani. Az intézmény egyúttal életre hívta a Reaktorlabs Talent programot is, az első olyan szoftverfejlesztő kurzust, amely hátrányos helyzetű, vidéki fiataloknak ösztöndíjas képzést kínál tehetségük kibontakoztatására. A tanfolyam különlegessége, hogy az összes fejlesztői területbe betekintést nyújt, így szélesebb körű és piacképesebb tudásra tehetnek szert a tanulók, a frissen végzett szakemberek pedig átlagon felüli, körülbelül nettó 200 ezer forintos kezdő fizetésre és biztos munkahelyre számíthatnak.

 

A februárban induló kurzusra legalább érettségivel rendelkezők jelentkezését várják, közülük pedig tizenkét főt választanak ki, – a három ösztöndíjassal együtt – akik részt vehetnek a képzésen. A több körös kiválasztási folyamat részét képezi az intelligencia és a pszichológiai teszt, valamint egy személyes interjú is. Azért, hogy a támogatásban valóban csak a rászoruló, fiatal tehetségek részesülhessenek, az ösztöndíjra 18 és 30 év közötti érdeklődők pályázhatnak, akiknek igazolniuk kell szociális helyzetüket is. 

 

 

„Célunk a Reaktorlabs Talent ösztöndíjjal, hogy megadjuk a lehetőséget a programozás iránt érdeklődő, vidéki fiatalok számára, hogy olyan piacképes szakmát tanulhassanak, amellyel Budapesten is munkalehetőséghez jutnak. Ez főként a nehéz sorsú, hátrányos helyzetű tehetségek számára jelent hatalmas kiugrási lehetőséget, ugyanis a tanfolyam sikeres elvégzése esetén állást is biztosítunk számukra” – számolt be Hájer Ádám, a [r]eaktorlabs intézményvezetője.

 

A piaci igényeknek megfelelő, 18 hetes, intenzív full stack junior szoftverfejlesztői kurzus februárban indul, az érdeklődők és az ösztöndíjra pályázók január 8-ig adhatják le jelentkezésüket ezen az oldalon.