Az otthoni szórakozás új korszaka: megérkeztek a Samsung QLED televíziói

forrás: Prím Online, 2017. január 9. 10:14

A Las Vegas-i Keep Memory Alive rendezvényközpontban szervezett 2017-es termékbevezető eseményén a Samsung Electronics bemutatta a Q9, Q8 és Q7 modelleket magában foglaló QLED TV sorozatát.

„A 2017-es év paradigmaváltással kezdődik a vizuális megjelenítés iparágában: elérkezett ugyanis a QLED televíziók korszaka” – mondta HyanSuk Km, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának elnöke. – „A QLED TV minden eddiginél élethűbb képet biztosít. Sikeresen feloldottuk a vizuális élményt zavaró ellentmondásokat és orvosoltuk a korábbi problémákat, miközben újraalkottuk a televíziózás értékét.”

 

Minden eddiginél jobb képminőség a Samsungtól

A Samsung 2017-es QLED televíziói újabb előrelépést jelentenek egy olyan piaci környezetben, ahol a tévéképernyők mérete folyamatosan növekszik, miközben a felhasználók világszerte továbbra is kiváló képminőséget várnak el.

 

A QLED TV sorozat jelentősen megnövekedett színteljesítményt kínál: képes a DCI-P3 színtér pontos megjelenítésére, és a Samsung-televíziók között elsőként a teljes színmennyiséget reprodukálja. Ez azt jelenti, hogy a QLED televíziókon minden szín bármilyen fényerő szinten megjeleníthető akár 1 500 és 2 000 nit között is, miközben a legmagasabb fényerősség mellett is láthatóak maradnak a legkisebb színárnyalatbeli eltérések is.   

 

 

A színmennyiség a különböző élénkségi szinten megjelenített színekre utal. Egy levél például a fényerősségtől függően különböző színűnek érzékelhető, a sárgászöldtől egészen a türkizkékig. A Samsung QLED televíziók képernyője a színek élénkségében bekövetkezett legkisebb változásokat is érzékeli. Ilyen részletességet a hagyományos kétdimenziós színmodellek nem képesek biztosítani.

 

Az úttörő eredmény egy, a Quantum Dot technológiában újonnan alkalmazott fémötvözet felhasználásának köszönhető, amely lehetővé tette a televízióban megjeleníthető színtartomány kiterjesztését, és sokkal részletesebb megjelenítését.

 

A Samsung QLED TV minden eddiginél mélyebb fekete színt képes visszaadni, és a jelenet megvilágításától függetlenül páratlan részletgazdagságot biztosít, legyen a helyszín egy napsütötte part vagy egy sötét szoba. Emellett a Samsung QLED TV 1 500-2 000 nit közötti csúcsfényerősségre képes, anélkül, hogy a színek pontosságában vagy minőségében romlást idézne elő. A fémötvözetes Quantum Dot technológiának köszönhetően mostantól nem kell feláldozni a fényességet a színteljesítmény fokozásáért – a vizuális élményt ráadásul a betekintési szög sem befolyásolja.

 

Elkötelezettség a felhasználók észrevételei iránt

A termékbemutató alkalmával a Samsung kiemelte azokat az új tervezői megoldásokat, amelyekkel sikerült megoldást találni a leggyakrabban felmerülő fogyasztói észrevételekre.

 

„A QLED TV sorozattal megoldottuk azokat a problémákat, amelyeket korábban minden tévénéző és minden televízióval rendelkező háztartás megtapasztalhatott” – nyilatkozta Dave Das, a Samsung Electronics America Fogyasztói Elektronika részlegének vezető marketing-alelnöke. – „Nincs többé összegubancolódott kábelköteg, vaskos fali rögzítés, nem halmozódnak fel az eszközök a televízió körül. 2017-es termékeinkkel a lényegre, vagyis a képernyőn látható tartalomra helyeződik a hangsúly.” 

 

 

A QLED televíziók dizájnját és használhatóságát tökéletesítő fejlesztések közé tartozik az átlátszó „Invisible Connection” kábel, amely egységes megoldást kínál az összes kiegészítő eszköz csatlakoztatására, egyetlen csatlakozó használatával. További újítás a „No-gap wall-mount” megoldás, mellyel a felhasználók gyorsan, könnyen és hézagmentesen felszerelhetik a tévékészüléküket a falra. Azok, akik nem a falra helyeznék a készüléküket, a Samsung két új tévéállványával tetszés szerinti magasságba állíthatják QLED televíziójukat, még feltűnőbbé téve annak szépségét. A felhasználók a festőállványra emlékeztető „Studio Stand” és az áramvonalas „Gravity Stand” közül választhatnak, ez utóbbi a televízióval együtt egy kortárs műalkotás benyomását kelti.

 

A Samsung eddigi legokosabb televíziója 

2017-ben a Samsung a sokak által elismert Smart TV-kínálat továbbfejlesztésére törekszik, leegyszerűsített és egységesített megoldást kínálva a felhasználóknak, amellyel minden szórakoztató tartalmat lejátszhatnak, bárhol és bármikor. A Samsung Smart Remote például egyetlen készülékbe gyűjti az összes vezérlőeszközt, amelyre a felhasználóknak szükségük lehet a tévéhez kapcsolt összes többi készülék távirányításához. 

 

A Samsung az új, továbbfejlesztett „Smart View” alkalmazásával a „Smart Hub” interfészt az okostelefonokra is kiterjesztette, átfogó kezelői felületet kínálva az összes elérhető tartalom megtekintésére az alkalmazás kezdőképernyőjén. A mobilkészülékeikre telepített „Smart View” alkalmazáson keresztül a felhasználók kiválaszthatják és elindíthatják kedvenc élő tévéműsoraikat és video-on-demand (igény szerinti videó) szolgáltatásaikat. Emellett értesítéseket állíthatnak be a mobilkészülékeiken a kedvenc tartalmaikról, például a tévéműsorok kezdésével és elérhetőségével kapcsolatban.

 

A Samsung két új Smart TV szolgáltatást is bevezetett: a Sport tetszőlegesen beállítható összefoglalókat kínál a felhasználó kedvenc sportcsapatairól, illetve annak lejátszott és soron következő mérkőzéseiről, a Zene pedig - sok egyéb funkció mellett - képes a tévéműsorokban épp játszott dal azonosítására. A Sport szolgáltatás az Egyesült Államokban, a Music pedig kezdetben Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Dél-Koreában, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban lesz elérhető.