Microsoft: Izgalmas bejelentések a holnap induló BETT konferencián

forrás: Prím Online, 2017. január 25. 11:25

A magyar gazdaság versenyképessége a jövő generációinak tudásán és szakértelmén múlik – ez pedig a tanteremben kezdődik. A Microsoft számára kiemelten fontos, hogy a digitalizáció során támogatást nyújtson az iskolák és tanárok számára, így számos újdonsággal készül a holnap induló, londoni BETT rendezvényre.

A pedagógusok nap mint nap olyan kihívásokkal néznek szembe, melyre talán nem is gondolnánk: az amerikai tanárok 90%-a kollégáival megosztva használja a tantermi eszközöket, 50%-uk szakmai támogatás nélkül,  egymaga felel a mindennapos karbantartásáért, 60%-uk pedig saját maga vásárolja meg és telepíti a különböző alkalmazásokat. Ez értékes időt és energiát emészt fel, melyet gyermekeink oktatására, képzésére is fordíthatnának. A legújabb bejelentésekkel azonban a Microsoft jelentős terhet vesz le a pedagógusok és rendszergazdák válláról:

 

 

További információk és részletek elérhetők Yusuf Mehdi, a Microsoft Windowsért és eszközökért felelős vállalati alelnökének hivatalos blogposztjában tekinthető meg.