Győrben nyitja meg következő 4DX moziját a Cinema City

forrás: Prím Online, 2017. január 26. 08:23

2017. január 26-án Győrben nyitja meg az ország második 4DX mozitermét a Cinema City. Az 300 millió forintos beruházásnak köszönhetően a teremben egy előadás alatt 128 néző részesülhet a film környezeti hatásait kiemelő egyedülálló effektusokban. 

Közép-Kelet Európa első 4DX mozija 2013-ban nyílt a Cinema City WestEndben, azóta a világon több mint 350 ilyen mozi várja a nézőket, ebből 28 a Cinema City hálózatában. A 2017-es évben a vállalat folytatja hazai felújításait több vidéki multiplexében is további 1 milliárd forint összegben, ezzel is teljesebbé téve a mozizás élményét. 

 

Tovább folytatódnak a fejlesztések

A Cinema City tervei között szerepel a Cinema City Aréna az IMAX terem vásznának majd székeinek cseréje, előbbi már február második hetében meg is történik. A 2017-es évben várható a miskolci valamint a székesfehérvári Cinema City teljes megújulása is. Ezen kívül részleges büfé és/vagy pénztár felújításon fog átesni a Cinema City Szolnok és Szombathely mozi. 

 

A 4DX-ről

A 4DX a világ jelenlegi legmodernebb mozi-technológiája. Különlegessége, hogy mozgó ülésekkel, fényeffektekkel, illatokkal, buborékokkal, víz- és levegőbefújással operál, melyeket összehangolnak a filmben szereplő környezeti hatásokkal. A székek a filmjelenetekben is tapasztalható mozgást keltik életre három tengelyen. Ez azt jelenti, hogy a moziban elhelyezett ülések képesek oldalirányú mozgásra, emelkedésre, előre és hátra dőlésre. A székekbe épített elektronika a láb és a hát csiklandozását is lehetővé teszik, a légmozgás és a vízpermet a váratlanságával okozhat meglepetés pillanatokat a vetítés alatt. 

 

Minden egyes produkció a részletesen megkoreografált levegő-, víz-, illat-, mozgás-, vibrációs hatásokkal a hagyományos moziterem audiovizuális ingereit messze felülmúlva hat a nézőkre, akik teljesen elmélyülhetnek, és az akció részeseivé válhatnak. A 4DX jellemzője, hogy minden egyes film vetítésekor más és más effektust hívnak életre az alkotók, így a mozi székéből testközelben tapasztalható az éppen látott szereplő mozgása, reakciója, az őt érő környezeti hatások. 

 

Az első heti műsorban az xXx – Újra akcióban, a Kaptár – Az utolsó fejezet 3D-s változata szól a kiemelten akciót kedvelő nézőknek, míg hétvégén a Vaiana 3D vetítéseire várják a Disney animációt kedvelő gyerekes családokat. A 4DX győri vetítéseire 2D filmek esetén 2.650 Ft-os teljes árú, és 2.420 Ft kedvezményes árú jegyek válthatóak. Amennyiben 3D filmre vált jegyet a néző, 2.740 Ft-ért tud teljes árú, és 2.540 Ft-ért kedvezményes árú jegyet váltani, melyre, ha szükséges, még 240 Ft szemüveg díj fizetendő.