A Kaspersky Lab elindítja „Interaktív Védelmi Szimulációs” képzését online

forrás: Prím Online, 2017. január 27. 11:15

A Kaspersky Lab bejelentette, hogy elindítja a „Kaspersky Interaktív Védelmi Szimulációs” képzését online, röviden Kips Online-t, amely a meglévő Kips Live tanfolyam kibővítése. Mindkét kiberbiztonsági képzés célja a vállalati felsővezetők oktatása a biztonsági intelligenciáról és az üzleti informatikáról a világ minden táján.

Nem egy átlagos játék

A Kips Online elindításának motivációja, hogy a multinacionális cégek top menedzsereiben tudatosítsa a kiberbiztonság fontosságát valamint felhívja a figyelmet a kiberbűnözés veszélyeire. Az oktatás alapja a kibertanácsadó cég 20 éves tapasztalata és célkitűzése, hogy felkészítse a vezetőket a kiber támadások elleni gyors és magas szintű reakcióra. 

 

"Általánosságban elmondható, hogy a vállalati informatikai biztonsági tudatosság megköveteli a fenyegetések ismeretét, a támadások forgatókönyvét és a megfelelő eszköz-használatot annak érdekében, hogy elkerüljék a megalkuvást. Felsővezetői szinten ugyanakkor a támadások mérséklésének és/vagy kivédésének legfontosabb kulcsa a csapatmunka. Ezeket mind figyelembe vettük, amikor elkezdtünk dolgozni a KIPS-en és igyekeztünk egy olyan rendhagyó módot találni, ami szórakoztató és releváns egyszerre, mint pl. olyan stratégiai videojátékok, amelyek nem hosszabbak 2 óránál. A cél nem az, hogy a menedzsereket biztonsági szakértővé képezzük, hanem javítani a támadások során a különböző részlegek közti együttműködést és ezzel párhuzamosan csökkenteni a visszaállítási költségeket. A Kips Online használatával biztosítani tudjuk a képzési folyamathoz szükséges rugalmasságot és a lehetőséget, hogy bevonjuk a felsővezetőket a kiberbűnözés elleni harcba.” – mondta Slava Borilin a Kasperksy Lab „Security Awareness” részlegének programmenedzsere. 

 

 

A közös szándék csökkenti a helyreállítási költségeket

A Kaspersky Lab által készített Vállalati Biztonsági Kockázati tanulmány szerint a cégek 51%-a egyetért abban, hogy nehéz rekonstruálni az egyes kibertámadások utáni helyreállítási költségeket. A tapasztalat azt mutatja, hogy  a gyors és összehangolt fellépés segít jelentősen enyhíteni az informatikai biztonsági kiadásokat, és a KIPS LIVE ill. a KIPS ONLINE egyik fő célja bizonyítani ezt. A képzés során a résztvevők feladata egy interaktív eszköz segítségével egy kiberbiztonsági incidens során a különböző „részlegek” együttműködésének növelése valamint a pénzügyi kiadások mérséklése. A játék forgatókönyve valós eseményeken alapul, reális kihívásokkal, amelyek túlnyúlnak a hétköznapi kibertanácsadáson. 

 

 

KIPS Téli torna

2016 decemberében, a globális bejelentés előtt, a Kaspersky Lab vállalati ügyfeleket és médiaszakembereket hívott meg 40 országból összesen 270 csapattal, hogy részt vegyenek az online játékban, mely a KIPS Online első sikeres tesztelése volt. A KIPS Online eredményesen bizonyította képességeit és igazolta, hogy akár több száz fős csapatok is könnyen tudják használni. A Kaspersky Lab kiemelt célja, hogy terjessze a kiberbiztonsági tudatosságot, és ennek érdekében speciális eszközöket biztosít a biztonsági szolgáltatóknak és más intézményeknek a képzéstől függetlenül.

 

Elérhetőség

A KIPS LIVE ill. a KIPS ONLINE része a Kaspersky Lab „Security Awareness Training” csomagnak és elérhető világszerte. Bővebb információt a cég honlapján vagy részletes leírást a cég hivatalos blogján talál. 

Bővebb információt a KIPS Téli Tornáról Eugene Kaspersky, a vállalat alapítójának és tulajdonosának blogján olvashat.