Osiris zsarolóvírus: a Locky család újabb tagja

forrás: Prím Online, 2017. február 3. 10:15

Az Acronis olyan új generációs technológiát fejlesztett ki, amely proaktívan megelőzi a nulladik napi fertőzéseket, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók váltságdíj kifizetése nélkül akadályozzák meg zsarolóvírusok támadásait és állítsák helyre adataikat. 

Szerdán a vállalat szakértői felfedezték az Osiris zsarolóvírus egy új mutációját, amely könnyedén megkerülte a Windows Defendert. Nem volt túl szerencsés napja, de máris van egy új változata, amely ismét kijátszotta a hagyományos biztonsági szoftvereket. Az Acronis Active Protection az egyetlen olyan technológia, amely képes az Osiris zsarolóvírus valamennyi verziójának támadásait meggátolni. Sőt, még a titkosított adatok azonnali helyreállítására is képes a zsarolókkal való kapcsolatfelvétel vagy bármilyen váltságdíj kifizetése nélkül. Mindez az Acronis felhővel való integrációnak köszönhető. Az egyetlen trükk az, hogy a zsarolóvírus támadásakor már futnia kell az adott számítógépen.

 

A 8 évnyi fontos bizonyíték elvesztéséhez vezető támadás a Texas állambeli Cockrell Hill-i rendőrség ellen megelőzhető lett volna, ha már telepítették volna az Acronis termékét.

 

Íme, néhány részlet az új Osiris zsarolóvírus kapcsán:

 

Az integrált biztonsági és biztonsági mentési megoldás kombinációját nyújtó Acronis Active Protection képes észlelni és azonnal helyreállítani az Osiris által megtámadott fájlokat.