Változatlanul vezető szerepben a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2017. február 6. 14:15

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a vezető információ-technológiai piackutató és tanácsadó vállalat, a Gartner Inc. immáron a harmadik egymást követő évben sorolta a vállalat StruxureWare for Data Centers szoftver csomagját a vezetők közé a Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management (DCIM) Tools elemzésében. 

A Schneider Electric nagyra értékeli a helyezést, hiszen ezzel is elismerték a képességeit az integrált, rugalmas és innovatív DCIM megoldási csomag fejlesztése terén, amit az elmúlt évben megjelent új felhő és kolokációs (szerver elhelyezési) lehetőségek is alátámasztanak.

 

A Magic Quadrant riport alapos vizsgálati folyamata 15 értékelési szempontot vesz figyelembe. A Gartner az adatközponti infrastruktúra menedzsment eszközöket két szempont alapján vizsgálta: a megoldáshoz kapcsolódó jövőbeni elképzelések, illetve a megoldással jelenleg is megvalósítható lehetőségek alapján. A Schneider Electric meglátása szerint a StruxureWare for Data Centers segítségével a felhasználók felügyelhetik és elemezhetik az infrastruktúrájuk működését, így az adatközpont integritásának megőrzése, a leállások kockázatának, valamint a karbantartási költségek csökkentése mellett tudják optimalizálni az üzemeltetést és növelni a hatékonyságot.

 

„Az olyan feltörekvő technológiák, mint a Dolgok Internete (Internet of Things) vagy a felhő megoldások terjedése, növelik az adatközpontok komplexitását és a költségeiket is. Az adatközpontok megtérülésének maximalizálása – bármilyen környezetben – kizárólag egy rugalmas, összekapcsolt, intelligens, és adatvezérelt üzemeltetéssel biztosítható. Úgy véljük, hogy a Gartner Magic Quadrant for DCIM elemzésében harmadszor vezetőként szerepelni nagyszerű elismerése a Schneider Electric DCIM csomag átfogó képességeinek, beleértve a nemrég bevezetett felhő alapú StruxureOn és a kolokációkra fókuszáló StruxureWare Data Center Operation 8.0 megoldásokat” – mondta Kim Povlsen, a Schneider Electric Digitális szolgáltatásokért és adatközponti szoftverekért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója. 

 

 

Ezek a rendszerek amellett, hogy kihasználják a Dolgok Internete nyújtotta lehetőségeket, áthidalják az IT és az épületüzemeltetés közötti szakadékot is. Az adatközpontok koordinátorai nagyobb rálátást nyernek az eszközeikre és a kapacitásaikra, így a kockázatkezelési lehetőségek, a tervező eszközök, valamint a megelőző karbantartást segítő funkciók mind a hatékonyabb üzemeltetés és a magasabb rendelkezésre állás elérését segítik.

 

A Schneider Electric StruxureWare for Data Centers csomagja lehetővé teszi a hatékonyság maximalizálását az adatközpont teljes élettartama alatt a tervezéstől az építésen át az üzemeltetésig, a saját vállalati és a kolokációs adatközpontokban egyaránt. A StruxureOn digitális szolgáltatás összeköti az adatközpont fizikai infrastruktúra eszközeit a Schneider Electric felhővel, ami azonnali rálátást nyújt a rendszerek állapotára és teljesítményére mobil eszközökön keresztül is, beleértve a karbantartási és szerviz igényeket. A tárolt adatokat felhasználó analitikai funkciók figyelmeztetnek a hibalehetőségekre, jelentősen csökkentve a hibák számát, amelyek elkerülhetők a kritikus berendezések szervizelésével.