Először nyerte el külhoni magyar iskola a ”Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet

forrás: Prím Online, 2017. február 9. 09:15

Egyre ismertebb és sikeresebb a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” elismerése, amelyet első alkalommal vehet át határon túlról pályázó iskola, a vajdasági Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola.

A Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kezdeményezése nyomán létrejött „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázat fő célja, hogy elősegítse az általános és középiskolás diákok fogyasztóvédelmi tudásának megalapozását. Emellett értékelje azon oktatási intézmények munkáját, amelyek hozzájárulnak a tudatos fogyasztói szemlélet általánossá válásához és a fiatal fogyasztók mindennapok során hasznosítható ismereteinek bővítéséhez. A pályázat nagy figyelmet fordít a tanulók körében a felelős internet és közösségi média használatának kérdésére, figyelembe véve az online vásárlás térnyerését.

 

A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola elsőként nyerte el a határon túlról pályázatot benyújtó iskolák közül a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet. A patinás oktatási intézmény a Tisza menti magyarság kiemelt jelentőségű kulturális bázisa, 2015-ben ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját. Az iskola fokozott figyelmet fordít a tanulók fogyasztói tudatosságának fejlesztésére, rendszeres fogyasztóvédelmi oktatással és vitanapokkal igyekszik felkészíteni az életre diákjait.

 

Az elismerő oklevelet Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára és Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át az oktatási intézmény vezetőinek. 

 

Az idei tanév kezdetétől összesen 29 pályázat érkezett a minisztériumba, melyek közül eddig 11 iskola – köztük a zentai – vehette át az elismerő címet.

 

A „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatot folyamatos határidővel lehet benyújtani a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részére, a felhívás elérhető a www.kormany.hu honlapon (http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infokommunikacioert-felelos-allamtitkarsag/infokommunikacioert-es-fogyasztovedelemert-felelos-helyettes-allamtitkarsag/hirek/fogyasztovedelem-kicsiknek-es-nagyoknak-az-uj-tanevvel-egyutt-indul-a-fogyasztoi-tudatossagra-nevelo-iskola-palyazat).