Ricoh berendezés támogatja az additív gyártástechnológiával kapcsolatos innovációs törekvéseket a Daimlerben

forrás: Prím Online, 2017. március 16. 13:55

A világ egyik vezető autógyártója lett a Ricoh első, additív gyártást (Additive Manufacturing - AM) támogató nyomtatójának legújabb felhasználója. 

Az innovatív 3D nyomtatási megoldásairól is híres Daimler a RICOH AM S5500P berendezést – egy csúcskategóriás polimer szinterező gépet – választotta, hogy forradalmian új alapanyagok felhasználásával továbbfejleszthesse a gyors prototípusgyártás.

 

A Ricoh megoldása egyedi rugalmasságot biztosít az innovatív SLS® anyagok kínálatával, többek között a kiváló minőségű polipropilénnel (PP) és a PA6GB-vel. Ezek az anyagok különösen az autógyártók számára bírnak stratégiai jelentőséggel. A 3D nyomtatással a PP és PA6GB lehetővé teszik, hogy a Daimler igény szerint állítson elő prototípus alkatrészeket, miközben támogatják az új alkalmazási területek fejlesztését is.

 

 

Csúcskategóriás additív gyártás: RICOH AM S5500P

 

A gép telepítése mellett a Ricoh oktatásokat is biztosít és szoros együttműködésben áll a Daimler mérnökeivel a folyamatos fejlődés támogatása érdekében. 

A RICOH AM S5500P főbb funkciói:

 

Greg Plowman, a Ricoh Europe Additív gyártás üzletág igazgatója elmondta: „Az additív gyártás innovátorai jogosan a legmagasabb színvonalú PP és PA6GB anyagnyomtatást várják el. A RICOH AM S5500P megoldással a Daimler kibővítheti 3D nyomtatási alkalmazásainak így is lenyűgöző választékát, és a berendezéssel létrehozott prototípus alkatrészek pedig támogatják a termékfejlesztést. Ez a megállapodás iránymutatóként szolgál az AM iparág területén, hiszen jól példázza azokat az ambíciókat, amelyek az innováció iránti elkötelezettség révén valósággá válhatnak.”