Sikeresen lezárult a HARMAN cégcsoport felvásárlása

forrás: Prím Online, 2017. március 15. 09:40

A Samsung Electronics bejelentette, hogy lezárult a HARMAN International Industries felvásárlása. Az összeolvadásról szóló megállapodás értelmében a HARMAN részvényesei 112 dollárnyi készpénzben részesülnek részvényenként. 

A tranzakciót lezáró feltételek megvalósulásával befejeződött a felvásárlás, vagyis a tranzakciót jóváhagyták a HARMAN részvényesei, illetve minden szükséges hatósági engedélyt is megkapott a vállalat az Egyesült Államokban és bizonyos külföldi joghatóságok területén egyaránt.  

 

„A mai nap történelmi jelentőségű számunkra. A tranzakció lezárásával hatalmas fejlődési lehetőség nyílt meg előttünk, ami kézzel fogható előnyökkel jár majd minden ügyfelünk számára a világon” – nyilatkozta Young Sohn, a Samsung Electronics vezető stratégiai igazgatója és a HARMAN igazgatótanácsának elnöke. – „Átütő lehetőségeket látunk az autóiparban: egy olyan jövő kezdetét, amelyben zökkenőmentesen kapcsolódik össze az autónk, az otthonunk, a mobilkészülékeink és a munkahelyünk. A Samsung és a HARMAN piacvezetők ezeken a területeken, így a Samsung tökéletes helyzetbe került ahhoz, hogy közvetlen viszonteladói ideális partnere lehessen. A továbbiakban a HARMAN ikonikus audiomárkáit és megoldásait társítjuk a Samsung piacvezető megjelenítési technológiáival, hogy minden eddiginél fejlettebb hang- és képélményt közvetíthessünk a vásárlóinknak és a professzionális piaci felhasználóknak. A legfontosabb mégis az elkötelezettség a közös víziónk mellett, az innovációra épülő kultúráink hasonlósága és az a hozzáadott érték, amelyet ügyfeleinknek nyújtunk. Alig várjuk a HARMAN munkatársaival való közös munkát, hogy együtt dolgozhassunk elképzeléseink megvalósításán!”

 

 

„Nagy izgalommal tölt el minket, hogy befejeződött a tranzakció, ami egyszerre jelent komoly készpénzértéket a részvényeseinknek, kézzel fogható előnyöket az ügyfeleinknek, valamint új lehetőségeket az alkalmazottainknak” – mondta Dinesh Paliwal, a HARMAN elnöke és ügyvezető igazgatója. – „A Samsung hozzánk hasonlóan elkötelezett az ügyfelek, valamint a gyorsaság, az innováció és a pontos végrehajtásra törekvő céges kultúra iránt. Viszont a Samsung olyan dimenziókat, platformokat és kiegészítő technológiákat nyit meg a HARMAN előtt, amelyek kétség kívül gyorsítani fogják a növekedésünket és kiterjesztik piacvezető szerepünket az autóipar, az okos audio és az összekapcsolt technológiák területére. Felismerve az együttműködés fontosságát a mai rohanó és egyre gyorsuló világunkban – különösképpen az autóipar területén –, úgy gondolom, hogy a csapataink és erőforrásaink megfelelő kooperációjával még nagyobb értéket kínálhatunk majd az ügyfeleinknek. Az autógyártókkal és más technológiai cégekkel való szoros együttműködésünk kapcsán biztosra veszem, hogy a Samsung és a HARMAN közösen fogják meghatározni – és valóra váltani – az autóipar jövőjét.”

 

 

A tranzakció lezárultával még a 2017. március 13-ai nyitás előtt felfüggesztették a HARMAN törzsrészvényeinek kereskedését, ezt követően kivezetésre is kerül a New York-i értéktőzsdéről. A HARMAN a továbbiakban a Samsung különálló részegységeként fog működni, felügyeletét pedig a Young Sohn igazgató által vezetett igazgatótanács látja el. Azonban továbbra is Dinesh Paliwal marad a HARMAN ügyvezető igazgatója, aki az igazgatótanácsi tagsága mellett ugyanúgy a vezetőségi csoporttal közösen fogja ellátni a vállalat irányítását. A Samsung megtartja a HARMAN dolgozóit, a cég székhelyét és létesítményeit, valamint átveszi a HARMAN alá tartozó fogyasztói és professzionális hangtechnikával foglalkozó almárkákat is.