Microsoft Teams – a csapatmunka új dimenziója

forrás: Prím Online, 2017. március 17. 09:18

Március 14-től valamennyi Office 365 üzleti csomag előfizetői számára ingyenesen elérhetővé válik a Microsoft Teams. Az új csevegésközpontú munkaterület alaposan átformálhatja a vállalkozásoknál folyó csapatmunkát.

Megváltoztak napjainkra az irodai munkavégzés körülményei. Korábban egy-egy fontos kérdésben véget nem érő megbeszéléseken, jónéhány prezentációt követően születtek megoldások, döntések. Az összes érintett munkatárs bevonásával, számtalan egyeztetés után egy bonyolult és hosszadalmas munkafolyamat végén születtek meg a megfelelő válaszok. A technológia fejlődése azonban gyökeres változásokat hozott ezen a téren is. A mobileszközök terjedése, a felhőszolgáltatások térnyerése, a távmunka lehetősége ma már korábban elképzelhetetlen lehetőségeket tartogat.

 

Az Office 365 új munkaterülete, a Microsoft Teams pontosan ezeket a vívmányokat gyűjti és gyúrja egybe, hogy segítse a cégeken belüli csapatmunkát és együttműködést. A szolgáltatás egy chat alapú alkalmazás, amin keresztül nem csak a csapatnak szóló, vagy privát üzeneteket lehet küldeni, de lehetőség van képek, fájlok, gifek beillesztésére, szavazásra, az egyes üzenetek címkézésére, kiemelésére is.

 

 

A Microsoft Teams négy dologban is komoly segítséget nyújt a munkavégzés során:

 

 

 

A Microsoft Teams tavaly november óta előzetesen már elérhető volt az Office 365 üzleti előfizetői számára, azóta nagyságrendileg 50 ezer felhasználó dolgozik vele olyan cégeknél, mint az Alaska Airlines légitársaság, a ConocoPhilips olajcég vagy a Deloitte könyvvizsgáló. A szolgáltatást a visszajelzések alapján azóta is folyamatosan fejlesztették, így az mára a feladattervezőtől, a levelezési rendszerek szinkronizációján át a képernyő felolvasási funkcióig legalább száz hasznos kiegészítéssel bővült. A Microsoft Teams a desktop kliensen, webes felületen kívül Android, iOS és Windows Phone okostelefonon is használható.

 

„Olyan világban dolgozunk, ahol az információ a legnagyobb érték, ennek feldolgozására fontos időt és figyelmet szentelnünk. Az Office 365 nagyban segíti a kommunikációt és az együttműködést a dolgozók és a munkahelyi csoportok között bárhol és bármikor. Ez a szolgáltatás most új eszközzel bővül. A chat alapú munkaterület további lendületet ad majd a csapatmunkának.” – hangsúlyozta a Microsoft Teams megjelenése kapcsán Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.