Új megoldásokkal bővíti vállalati portfólióját az ESET

forrás: Prím Online, 2017. március 25. 10:13

Két új, jelentős frissítést jelentett be biztonsági megoldásaihoz az ESET. 

A vállalati felhasználók számára elérhető ESET Remote Administrator mostantól kompatibilissé vált az IBM QRadar biztonsági adat- és eseménykezelő megoldásával, amely biztonsági naplóadatok gyűjtésére és elemzésére szolgál. Az ESET Virtualization Security megoldása pedig a VMware NSX számára nyújt támogatást, tovább bővítve az ESET megoldások körét a népszerű VMware platformon. Az ESET Remote Administrator program Windows-os és Linux-os környezetben egyaránt telepíthető, de virtuális eszközként installálva rugalmasságot és védelmet nyújt a virtuális vállalati környezetek számára is. 

 

Miközben a kibertámadások gyakorisága, súlyossága és hatása folyamatosan növekszik, a szervezetek nagy részénél az infrastruktúra erősítése stagnál. A Gartner jelentése szerint 2020-ra a digitális vállalkozások 60 százalékánál jelennek majd meg komoly hibák a szolgáltatásokban, amelynek fő oka, hogy a biztonsági osztályok nem lesznek képesek megfelelően kezelni a digitális veszélyeket. A vállalatok IT-biztonsági költségeinek 60 százalékát emésztik majd fel a gyors felderítésre és reagálásra költött összegek, amely 2016-ban csak 30 százalék volt. A felmérés szerint azok a szervezetek maradnak továbbra is versenyképesek, amelyek sikeresen alakítanak ki olyan környezetet, ahol egyensúlyban van a védelem és a növekedés, így ezek a vállalatok egyszerűbben birkóznak majd meg a kiberbiztonsági kockázatokkal.

 

„Napjainkban a nagyvállalatok váltak a kiberbűnözők fő célpontjává, és ehhez egyre összehangoltabb támadásokat alkalmaznak, amelyek nagy mértékben károsítják a vállalatok olyan kritikus értékeit, mint a felhasználói adatbázisok, szellemi tulajdonok és az informatikai rendszerek által vezérelt fizikai eszközök. Úgy látjuk, hogy a helyzet fokozódásával, a vállalati megoldásaink iránt is megnőtt az érdeklődés” – mondta Michael Jankech, Michael Jankech, az ESET vezető üzleti biztonsággal foglalkozó termékmenedzsere. „A 2015-ös megjelenés óta arra törekszünk, hogy a legjobban skálázható biztonsági megoldásokat biztosítsuk vállalati ügyfeleinknek. Ennek érdekében terjesztettük ki az ESET Remote Administrator kompatibilitását a QRadar megoldás felé, illetve tettük szélesebb spektrumon konfigurálhatóvá a többfelhasználós lehetőséget is. A VMware virtuális környezeteket futtató vállalati ügyfeleink részére bevezettük a VMware NSX támogatását is az ESET Virtualization Security keretében, amely megakadályozza a kártevők terjedését, és a rendszer erőforrásainak lefoglalása nélkül képes a keresés futtatására.”

 

ESET Remote Administrator

Az ESET Remote Administrator az informatikai osztályoknak segít, hogy egyetlen pontból átlássák a hálózat egészét, beleértve a munkaállomásokat, szervereket, okostelefonokat. Az IBM QRadar integrációjával a vállalatok kihasználhatják az ESET Remote Administrator rugalmasságát, miközben élvezhetik az IBM kompetenciájának előnyeit az infrastruktúra telepítésének területén.

 

A legfontosabb fejlesztések:

 

 

 

ESET Virtualization Security

ESET Virtualization Security egy VMware vShield alapú megoldás, amely lehetővé teszi a keresési feladatok futtatását egy központi helyről, így megkímélve a virtuális gépek erőforrásait. Az ESET Remote Administrator megoldással való együttes használata egyszerű és automatikus távfelügyeletet biztosít a teljes hálózati infrastruktúra számára, legyenek azok fizikai számítógépek, szerverek, vagy virtuálisak.

 

 

Az ESET Remote Administrator és az ESET Virtualization Security megoldásokról ez ESET weboldalán tájékozódhat.