Az Acronis felmérése szerint szakadék tátong a biztonsági kockázatok és a válaszadók felkészültsége között

forrás: Prím Online, 2017. április 1. 09:21

Nem meglepő, hogy az olyan cégek és magánszemélyek, akik felhő alapú tárolási és biztonsági mentési szolgáltatásokat szeretnének igénybe venni, leginkább az adatbiztonság miatt aggódnak. A új fenyegetésként és kockázatként megjelenő „zsarolóvírusok” felbukkanása még sürgetőbbé teszi a lehető legjobb megoldások kiválasztását.

A hibrid felhő alapú adatvédelem és tárolás terén globális vezető szerepet betöltő Acronis nemrégiben a Google Surveys segítségével hat országban (USA, Egyesült Királyság, Ausztrália, Németország, Franciaország és Japán) „A biztonsági mentés világnapja 2017” alkalmából végzett egy felmérést. Az eredmények tanulságosak.

 

A felmérés egyik fő eredménye, hogy jelentős szakadék van a zsarolóvírusok támadásainak veszélye, és a között, hogy a válaszadók mennyire vannak tudatában a veszélynek – illetve hogy mennyire felkészültek egy ilyen támadás kezelésére.

 

„Ez a felmérés komoly eltérést tárt fel a válaszadók adatainak tulajdonított érték és az adatok védelmére tett tényleges intézkedések között" – mondta Szergej Beluszov, az Acronis alapítója és vezérigazgatója. Ez a fogyasztói piacra és a vállalkozásokra egyaránt igaz.

 

„Az adatvesztés leghatékonyabb ellenszere továbbra is a biztonsági mentés. Rendelkezésre állnak megfizethető biztonsági mentési szoftverek, így nincs mentség arra, ha valaki az adatait elveszti vagy kiberbűnözők és zsarolóvírusok támadásainak teszi ki."

 

 

A felmérés általános megállapításai: 

 

A zsarolóvírusokkal kapcsolatos ismeretekre irányuló felmérés megállapításai:

 

A teljes kép kedvéért a zsarolóvírusok az FBI szerint csak 2016-ban 1 milliárd dollárt kasszíroztak, és míg a nyilvános esetek nagy hírverést kapnak, az otthoni számítógépek ellen intézett támadásokról szó sem esik. 

 

„A biztonsági fenyegetések kétségtelenül a magánszemélyeket is célba veszik, nem csak a vállalkozásokat" – mondta el egy, az Acronis-szal nemrégiben készített interjú során Eric O’Neill, az FBI egykori terror- és kémelhárító ügynöke. „Hajlamosak vagyunk úgy gondolni erre, hogy ez a vállalatok vagy a kormány gondja. A helyzet azonban az, hogy a legtöbb rosszindulatú szoftver áldozatai lehetnek akár a szülők, nagyszülők, vagy bárki, akinek van e-mail címe és számítógépe.”

 

 

A felmérés egyéb megállapításai: 

 

Az Acronis vezérigazgatója, Szergej Beluszov szerint az adatvédelem nem bonyolult, ha betartunk három egyszerű lépést:

 

További információk:

 

Használja ki a „Biztonsági mentés világnapja" alkalmából az Acronis True Image-re vonatkozó akciót, és kezdjen el már ma gondoskodni adatai védelméről!