Új vezeték nélküli megoldásokat jelentett be a Cisco kis- és középvállalkozások számára

forrás: Prím Online, 2017. április 19. 12:39

A Cisco új fejlesztéseket és frissítéseket jelentett be a kkv-k számára kínált vezeték nélküli portfóliójához. Az új kültéri és beltéri hozzáférési pontok (access point - AP) mellett a Cisco frissítette Cisco Mobility Express megoldását, valamint új WLAN vezérlőeszközt is bemutatott.

Iparági szakértők szerint 2020-ra több mint 50 milliárd hálózatba kapcsolt eszköz lesz a világon. Az eszközök számának emelkedése mellett a mobilalkalmazások is sokkal elterjedtebbek lesznek a munkahelyeken, így az általuk generált forgalom is növekedni fog. A trend a kis- és középvállalkozásokat (kkv) sem kerüli el, de ők elsősorban könnyen telepíthető, olcsó, és kevés helyet foglaló megoldásokat keresnek. 

 

Megújult hálózatmenedzsment 

A Cisco frissítette Cisco Mobility Express megoldását, amely egy egyszerűen használható menedzsment szoftver a Cisco vezeték nélküli hálózataihoz. Segítségével bármilyen informatikai tapasztalat nélkül, 10 perc alatt konfigurálható a vezeték nélküli hálózat. A Mobility Express a kisebb vállalkozások számára is elérhető vállalati szintű funkciókkal ellátott program, amely a gyors és biztonságos telepítés mellett könnyen értelmezhető adatelemzéseket is kínál a felhasználóknak. 

 

 

A Cisco Mobility Express új funkciói:

 

Új vezeték nélküli hozzáférési pontok

A Cisco Aironet 1815 Series eszközei vállalati szintű vezeték nélküli hozzáférési pontokat biztosítanak a kisvállalkozások számára is elérhető áron. A legújabb 802.11ac Wave 2 szabvánnyal kompatibilis, nagy forgalomkapacitásra tervezetett, nagyvállalati funkciókkal rendelkező 1815-ös széria négy verziót foglal magában:

 

 

 

Kültéri hozzáférési pontok

A kültéri vezeték nélküli megoldások piaca negyedévente 15-20 százalékkal növekszik, ami tisztán mutatja a felhasználók igényét: a beltéri hálózatokhoz hasonló minőségű hozzáférés, legyen szó kiskereskedelemről, oktatásról, gyártásról, vendéglátásról vagy egészségügyről.

 

A Cisco Aironet 1540 Access Point ideális megoldás a kültéri hálózatok telepítésére. Az elegáns és kompakt kialakítású 1540 AP vállalati szintű funkciókkal rendelkező eszköz, amely szintén támogatja a 802.11ac Wave 2 szabványt. A 1540-es AP kétszer gyorsabb adattovábbításra, és dupla annyi feladat ellátására képes, mint a virtuális WLAN-vezérlők. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók külön vezérlő megvásárlása nélkül működtethetik vezeték nélküli hálózataikat. Az integrált vezérlő minden nagyvállalati rádiófrekvencia-kezelő (RF) kapacitást támogat, beleértve a biztonsági vizsgálatot, az interferencia elkerülést, valamint a futtatott alkalmazások láthatóságát, mindezt extra költségek nélkül.

 

Új WLAN-vezérlő

A Cisco 3504 Wireless LAN Controller lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy növeljék a vezeték nélküli hálózatuk kapacitását. A megoldás 150 hozzáférési pontig, és 3 000 felhasználóig skálázható, a meglévő hálózati infrastruktúra lecserélése nélkül.  

 

A Cisco 3504 integrált szolgáltatásai között elérhető az Apple FastLane támogatás, a továbbfejlesztett vendég- és BYOD szolgáltatások, Trustsec és Open DNS funkciók, valamint a 802.11ac Wave 2 forgalom kezelése.