Az új Kaspersky Endpoint Security for Business továbbfejlesztett adatvédelemmel és könnyű kezelhetőséggel elérhető minden platformon és eszközön

forrás: Prím Online, 2017. április 25. 09:29

A Kaspersky Lab frissítette a Kaspersky Endpoint Security for Business program-csomagját, amely a cég legfontosabb megoldása a vállalati informatikai biztonság érdekében a folyamatosan fejlődő kibercsapdák ellen. A megbízható védelem mellett az új verzió könnyű kezelhetőséggel, nagyobb adatvédelmi rugalmassággal rendelkezik és több felület, applikáció és eszköz egyidejű és központosított kezelésére is alkalmas.

  

Biztonsági menedzsment a jobb üzleti hatékonyság érdekében

Manapság a vállalkozásoknak szembe kell nézniük a növekvő informatikai bonyolultsággal, és a számítógépes biztonság a vállalatok számára fontos, mindennapi, és elkerülhetetlen kérdéssé vált. A Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézet által közösen végzett „IT Security Risks 2016” című kutatások eredményei szerint világszerte 5-ből 1 vállalkozás küzd a számítástechnikai biztonság különböző platformokon való kezelésével. A Kaspersky Security for Business, a Kaspersky Security for Exchange Server és a Kaspersky Security for SharePoint csomagokat mostantól központilag kezelhetjük a Kaspersky Security Center programmal és ilyen módon kiterjeszthető az integrált többrétegű védelem a végpontok és az alkalmazottak közötti együttműködésben és kommunikációjában.

 

 

A biztonság-menedzsment használatának egyszerűsítése érdekében az új funkciók és fejlesztések egyik eleme a távoli hozzáférés lehetősége a Mac-es számítógépeken. Egyszerűsített telepítés és védelem mobil eszközökre, valamint egy új Wi-Fi kezelési lehetőség (listázza a megbízható Wi-Fi hálózatokat) nyújt segítséget a vállalkozásoknak anélkül, hogy veszélyeztetné biztonságukat vagy hatékonyságukat.

 

A vállalatközpontú funkciók részeként az új Kaspersky Endpoint Security for Business szenzorként használható a Kaspersky Anti-Targeted Attack platform számára. A telepítés után az érzékelő komponens begyűjti az adatokat, és ilyen módon nagyobb rálátást ad a vállalati rendszerekre. A Kaspersky Endpoint Security for Business új funkciói lehetővé teszik az informatikai biztonsági részlegek számára, hogy nyomon kövessék az irányelvek és a feladatkezelők változásait, hogy összehasonlítsák a módosításokat annak érdekében, hogy a  különbségeket azonnal azonosítani lehessen. Ez jelentősen javítja a biztonsági beállítások módosításának ellenőrzését.

 

Továbbfejlesztett adatvédelmi képességek

A Kaspersky Lab végponti megoldása biztosítja az adatvédelmet – a 2016-os IT Biztonsági Kockázatok jelentés szerint a legfontosabb kérdés a megkérdezett vállalkozások számára. Az új merevlemez-titkosítási képességekkel, amely elérhető a Microsoft BitLocker vagy a Kaspersky Disk Encryption segítségével, a számítógépes bűnözők nem férnek hozzá olyan kritikus adatokhoz, amelyek az ügyfeleket, partnereket vagy az üzleti folyamatokat veszélyeztethetik – még abban az esetben sem, ha ellopott vagy elveszett vállalati készüléket használnak. A Kaspersky Security Center távolról képes kezelni a Microsoft BitLockert, felügyeli a titkosított eszközök állapotát valamint biztonsági kulcsokat készít az elfelejtett hozzáférési jogosultságok visszaállításához.

 

 

HuMachine Intelligence: A Kaspersky Lab harca a modern kiberfenyegetések elleni küzdelemben

A program-csomag a Kaspersky Lab HuMachine Intelligencia módszeren alapul, amely ötvözi a kibercsapdák adatait a gépi tanulással és a vállalat legjobb biztonsági szakembereinek szakértelmével. A kiberfenyegetéseket olyan algoritmusokkal észlelik, amelyeket gépi tanulással a Kaspersky Security Network adatbázis használatával írnak. A Kaspersky Security Network egy olyan globális felhőalapú hírszerzési platform, amely a Kaspersky Lab termékeinek felhasználói által önként benyújtott metaadatokat dolgozza fel, miközben a biztonsági szakértők folyamatosan alkalmazzák a matematikai modelleket az új, kifinomult fenyegetések észleléséhez.

 

A Kaspersky Endpoint Security for Business többszintű, valódi kiberbiztonságot nyújt minden vállalati informatikai infrastruktúra számára, mivel a fenyegetéseket többféle módszer kombinációjával azonosítják és blokkolják. 

 

A Kaspersky Security Network felhőalapú védelmet nyújt azonnali válaszadással az új fenyegetésekre, míg a gépi tanulási modellek lehetővé teszik az új fenyegetések észlelését offline módban is.

 

A Kaspersky Lab biztonsági szakemberei elemzik a legfejlettebb fenyegetéseket, és folyamatosan hangolják a gépi tanulási módszerek algoritmusait a hibák minimalizálásának érdekében. Az emberi tapasztalatok és szakértelem elengedhetetlenek a gépek tanításához, míg a gépek képesek a világszerte megszerzett adatokat összegezni. Ez a módszer biztosítja az iparágon belüli legmagasabb felderítési arányt és a legalacsonyabb hamis pozitív arányt, amit független vizsgálati eredmények is bizonyítanak. 

 

Megoldáscsomag és elérhetőség 

A Kaspersky Endpoint Security for Business a következő kiadásokban érhető el, amelyek minden üzleti igényt kielégítenek: Select-, Advanced- és Total-csomagok.

 

A program-csomag világszerte elérhető a hagyományos és az előfizetési licenccel együtt. A Kaspersky Lab regionális partnereinél szintén elérhető a csomag.  Bővebb információt a Kaspersky Security for Business programról és a csomagon belüli különleges alkalmazásokról a honlapon talál.