Elindult a Kaspersky Motorsport első futama

forrás: Prím Online, 2017. május 4. 12:10

Olaszország, Monza régi, nagy múltú versenypályája adott otthont a Blancpain GT versenysorozat második fordulójának és a Kaspersky Motorsport csapat első futamának. Az 5 kilométer hosszú versenypályán 1950 óta rendeznek autó- és motorversenyeket.

A három órás izgalmas verseny során Giancarlo Fisichella kormányozta a zöld, fehér és vörös színű Kaspersky Motorsport Ferrari 488 GT3-t, amely a negyedik helyezést érte el és ezzel növelte a csapat pontszámait a hosszú távú versenysorozaton. 

 

Az indulást követően baleset történt, amely 15 perces kiesést jelentett. Mivel a verseny második fordulója zajlott, ezért a rutinos csapat hasznos tanácsokat tudott adni a hátrány leküzdéséhez, valamint a legoptimálisabb időben voltak képesek a szükséges változásokat a jó futamidő érdekében megejteni. Ennek köszönhető, hogy a tapasztalt versenyző, Giancarlo Fisichella a dobogó közelében végezhetett, felidézve a Forma-1-es emlékeket. 

 

 

 

„Ma több kihívással is szembesültünk. Volt néhány problémánk, de szerencsére mind kicsinek bizonyult. A pilóták tényleges kockázatot vállalnak a pályán, a telemetria továbbra is egy kulcsfontosságú tényező a sportban egyelőre, és ma is fontos adatokat tudtunk gyűjteni, amelyek mindannyiunk fejlődését szolgálják. Nem szabad elfeledni, hogy még mindig rengeteg feladat áll előttünk azért, hogy optimalizáljuk az autót, és folyamatosan elemezzük az adatokat, hogy egyre jobb és jobb eredményeket érjünk el. Most már elkezdhetünk felkészülni a Silverstone-ra, elégedett vagyok a nyitóhétvégével.” – nyilatkozta a futam után Giancarlo Fisichella, versenypilóta.

 

Giancarlo Fisichella

 

„Ez egy pozitív szezonkezdet itt Monzában. A csapatszellem nagyon jó volt, ami nagyon fontos, hiszen mind együtt dolgozunk. Nagyon élveztem a futamot, különösen az autót. A nyomás nagy, de minden egyes kört élveztem. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak és a Kaspersky Lab-nak, mindannyian nagyon boldogok lehetünk!”  – mondta James Calado, angol autóversenyző. 

 

„Egy új szezon kezdete mindig egy izgalmas időszak. Ma nem volt tökéletes az indulás, de a verseny végül jól sikerült. A TOP4-be jutás nehéz volt, de végül összejött és határozottan elégedettek vagyunk az eredményünkkel. Nagyszerű munkát végeztünk egyénileg és csapatként is! Azt hiszem, ez egy nagyon érdekes küzdelem lesz egész évben. Úgy tűnik, a teljesítmény erős és az autó is jól működik.” – magyarázta Marco Cioci, olasz GT versenyző.