Blastoff startup verseny: itt vannak a shortlistesek!

forrás: Prím Online, 2017. május 29. 08:19

A szakmai zsűri kiválasztotta azt a tíz startupot, amelyek ringbe szállhatnak a 150 ezer eurós befektetési ajánlatért június 3-án az Akvárium Klubban. 

A shortlistesek között van a mesterséges intelligenciára épülő Chempass, a sporttehetségek esélyegyenlőségéért küzdő Playerhunter, valamint a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők életét megkönnyítő vHeart. A versenyt idén is a Brain Bar Budapest keretei között rendezik meg.

 

Utolsó fordulójához közeledik a Blastoff. A második körbe bejutott 35 pályázóból 10 vághat neki a döntőnek, miután kiértékelték az Indivizo által biztosított videóinterjúkat. A házikedvencek utazás alatti megőrzését biztosító CareToPets, a mesterséges intelligenciára épülő, a szerves és gyógyászati kémia termelékenységét növelő Chempass, a gyűjtőknek szóló legnagyobb közösségi oldalt létrehozó Collectorism, a szabadidős horgászat számára világméretű térképet megalkotó  román Fishpointer, a sakkot forradalmasító KontraChess, a sporttehetségek számára világszerte egyenlő esélyek megteremtését célzó Playerhunter, a bármilyen alkalomra megoldást kínáló online gardrób, a SkazkaGirl, a kártyás és egyéb fizetési módokat integráló digitális rendszer, a Smartill,  az ingyenes telegyógyászati platformot létrehozó vHeart, valamint az interaktív angol nyelvoktatást támogató Xeropan bizonyíthat június 3-án.

 

A döntő nem csak a résztvevők, hanem a közönség számára is izgalmas programnak ígérkezik. A legjobb startupok egyenként három percben mutathatják be projektjüket, amelyre a verseny előtt az Impact Works csapata készíti fel őket egy prezentációs tréning keretében. A zsűri tagjai olyan neves szakemberekből állnak, mint Jozef Vodicka, a Google a dél-közép-kelet-európai régiójának kapcsolatfejlesztési vezetője, Batiz András, az Impact Works tulajdonos-ügyvezetője, valamint a Power Angels tagjai és az OXO Ventures képviselői. A döntő lendületét és profi levezénylését a Londonból érkező Josh McNorton biztosítja, aki tavaly a barcelonai IBTM World kiállítás házigazdája volt.

 

 

„Nagyon örülünk, hogy idén is több mint százan jelentkeztek a versenyre. A sikeresen felépített kommunikációs kampányunknak köszönhetően minden eddiginél erősebb az idei mezőny. Nehéz dolgunk volt, mind az elsőkörös, mind pedig a videóinterjúk utáni szűrésnél, de most végre összeállt a döntősök névsora. Izgatottan várjuk, hogy a legígéretesebb startupok hogyan bizonyítanak majd élőben. A verseny előtti prezentációs tréning biztosan minden eszközt megad nekik, hogy igazi profiként álljanak a színpadra és kihozhassák magukból a maximumot” – mondta el Oszkó Péter.

 

A Blastoff győztese 150 000 eurós befektetési ajánlatot kap a Power Angels kockázati tőketársaságtól, valamint részt vehet az OXO Labs féléves akcelerátor programjában. Emellett különdíjak keretében nyerhetik meg a versenyzők az ENGINY féléves integrált kommunikációs szolgáltatását, az Impact Works kommunikációs coaching szolgáltatását, egyéves hozzáférést a Microsoft Azure felhőszolgáltatáshoz, valamint részvételt egy egyhetes Launchpad Start programon.

 

A rendezvényt bárki megnézheti Brain Bar Budapest jeggyel vagy külön a verseny döntőjére szóló belépővel.