A Fujitsu ETERNUS All-Flash tárolója felgyorsítja a digitalizációt

forrás: Prím Online, 2017. június 8. 12:33

A Fujitsu bejelentése szerint az SAP az SAP HANA platform nagyvállalati tárolómegoldásává minősítette a Fujitsu ETERNUS AF650 all-flash tárolórendszert. 

A különálló megoldásként vagy a PRIMEFLEX for SAP HANA integrált rendszer részeként beszerezhető, 12 TB központi memória tárkapacitású és 3 PB összkapacitású ETERNUS AF650 rendkívül megbízható, nonstop működéssel támogatja az SAP HANA-n futó memórialapú számítási rendszereket.

 

Ahogy az all-flash meghajtók használata egyre jobban terjed és egyre elfogadottabbá válik a nagyvállalati alkalmazásoknál és adatbázisoknál, a Fujitsu ETERNUS AF650 villámgyors válaszidővel javítja az SAP HANA-n futó feladatok teljesítményét – fokozva ezzel az adatok rendelkezésre állását és integritását. A rendszer fejlesztései mérséklik az energiafogyasztást és ezen keresztül az üzemeltetés költségét. 

 

Az ETERNUS AF650 ráadásul kevesebb helyet is foglal az adatközpontban az előző generációs rendszereknél – változatlan tárkapacitás mellett. Kapacitása tovább növelhető a Fujitsu piacvezető deduplikációs és adattömörítési technológiával, amelyek – adattípustól függően – akár ötszörösére is képesek kibővíteni a ténylegesen felhasználható tárkapacitást. 

 

Az all-flash rendszerek rövidebb válaszideje megvalósíthatóbbá teszi a felhasználók számára a szerverek és az asztali környezet virtualizálását. A Fujitsu a PRIMEFLEX vShape megoldásba is integrálta a 740 TB maximális all-flash tárkapacitást nyújtó, belépő szintű ETERNUS AF250 tárolót. A nagyobb adatáteresztő kapacitásnak köszönhetően a szervezetek több virtuális gépet futtathatnak egy szerveren. A PRIMEFLEX vShape rendszert  tanúsították a VMware és a Microsoft piacvezető virtualizációs szoftvereihez. A PRIMEFLEX vShape a NetApp all-flash FAS-rendszerével is kapható.

 

Azoknak a szervezeteknek, amelyek számára a következő generációs hiperskálázható adatfeldolgozási környezetekhez szükséges bővíthetőség is fontos, a Fujitsu felső kategóriás ETERNUS DX8000 tárolórendszere már 70 PB maximális all-flash SSD-kapacitást biztosít. Így még a leggyorsabb ütemben és a legkiszámíthatatlanabb módon növekvő adattömeg esetén is elegendő bővítési lehetőséget kínálnak. 

 

Ár és piaci bevezetés

A frissített Fujitsu ETERNUS AF250 és AF650 rendszerek, a PRIMEFLEX for SAP HANA, a PRIMEFLEX vShape és az ETERNUS DX8000 sorozat már jelenleg is világszerte kaphatók közvetlenül a Fujitsutól és egyes partnereitől. Az árak konfigurációtól és országtól függően változnak.