Kezesbárány-felhő: OpenStack megoldások bevezetése egyszerűbben

forrás: Prím Online, 2017. június 9. 07:40

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a nyílt forráskódú SUSE OpenStack Cloud Monitoring megoldás, amelynek segítségével könnyebben monitorozható és felügyelhető a nagyvállalati OpenStack felhőkörnyezetek és -szolgáltatások műszaki állapota, illetve teljesítménye. 

Az OpenStack Monasca projektre épülő eszköz fokozott megbízhatóságot, teljesítményt és magas szolgáltatási szintet nyújt az OpenStack szoftverekhez, továbbá a felhőmegoldások megfigyelésének és elemzésének automatizálásával, illetve előkonfigurálásával a költségeket is csökkenti. 

 

Amint azt Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője ismertette a tegnap megrendezett OpenStack Days Budapest konferencián, a SUSE felmérése szerint a vállalatok komolyan érdeklődnek a nyílt forráskódú privátfelhő-megoldások iránt: 90 százalékuk már legalább egy ilyen platformot alkalmaz, és 96 százalékuk belátja, hogy üzleti előnnyel jár a nyílt forráskódú privát felhők használata. A bevezetés során ugyanakkor többen problémákba ütköznek, 65 százalékuk egyenesen nehézkesnek találja a telepítési folyamatot. A SUSE egyik legfontosabb célja, hogy szakértői támogatással és dedikált megoldásokkal megkönnyítse a nyílt forráskódú megoldások használatát a vállalatok számára. Ennek a törekvésnek egy újabb terméke a SUSE OpenStack Cloud Monitoring.

 

„Ha az ügyfelek elkezdik összetett termelési folyamatokra is igénybe venni a privátfelhő-környezeteket, rengeteg komplex, ám hasznos monitoring- és naplóadat keletkezik az OpenStack rendszerekben, ezért szükségük lesz megfelelő üzemeltetési eszközökre.  A nyílt forráskódú, teljes körűen skálázható Monasca projektnek köszönhetően a nagyvállalati felhasználók egyszerűbben kezelhetik ezeket az adatokat, ezáltal hatékonyabban működtethetik rendszereiket” – foglalta össze Hargitai Zsolt.

 

A SUSE OpenStack Cloud Monitoring főbb jellemzői:

További információ a SUSE OpenStack Cloud Monitoring megoldásról: www.suse.com/cloud.