A Fujitsu rendkívül biztonságos biometrikus azonosítómegoldást vezet be Active Directory környezetekhez

forrás: Prím Online, 2017. június 12. 14:16

A Fujitsu ma jelentette be új biometrikus azonosító megoldása, a PalmSecure ID Login bevezetését, amellyel a szervezetek védhetik hálózataikat az illetéktelen hozzáféréssel szemben, és egyben a hackertámadások és a személyazonosító-lopás kockázatát is mérsékelhetik. 

A PalmSecure ID Login a vállalat Microsoft Active Directory-alapú hálózati környezetébe integrálja a Fujitsu rendkívül biztonságos tenyérvéna-alapú azonosítási technológiáját. Ezzel fokozza az IT-biztonságot, és megkönnyíti a felhasználók számára, hogy rendszeresen megújítandó, bonyolult jelszavak nélkül jelentkezzenek be rendszerükbe. 

 

A PC-re való bejelentkezéshez vagy a belső rendszerhozzáférés engedélyezéséhez a PalmSecure ID Login felhasználóknak csupán el kell húzniuk kezüket az érintésmentes tényérvéna-olvasó felett – amely több Fujitsu LIFEBOOK noteszgépnél és STYLISTIC 2-in-1 táblagépnél már az alapkiépítés része, vagy különálló USB-csatlakozós eszközként szerezhető be. A regisztrált felhasználók bármilyen eszközről bejelentkezhetnek a céges hálózatra, mivel az ID Login az összes hozzáférési adatot, köztük a biometrikus adatokat is központilag kezelő és tároló Microsoft Active Directoryhoz csatlakozik. 

 

Az egyedülálló Fujitsu PalmSecure technológia rögzíti a tenyér oxigénben szegény vért szállító ereinek infravörös képét. A technológia ötvözi egymással az érintésmentes technológia és a biometrikus biztonság kényelmét. A felhasználók számára a rendszer használata kényelmesebb és gyorsabb, mint a jelszó beírása – a személyazonosság ellenőrzés általában egy másodpercen belül megtörténik. Minden tenyérvéna-mintázat egyedi, és a személy egész életén át változatlan marad. Mivel ez esetben nincs szükség jelszóváltoztatásra, a PalmSecure ID Logint használó szervezetek a helpdesk-hívások leggyakoribb okaként szolgáló jelszómódosítási kérések számában is csökkenésre számíthatnak.

 

 

„A jelszavakat elfelejtik, elvesztik vagy ellopják, ami komoly sérülékenységet jelent bármely szervezet biztonsági rendszerében. Ha a jelszavakat tenyérvéna-alapú biometrikus azonosító technológiával váltják ki, csökken az ellopott vagy nem biztonságos jelszavakkal való visszaélés, és szélsőséges esetben a katasztrofális hackertámadások, a személyazonosság-lopás és a nagyszabású adatlopás kockázata. A SmartCarddal vagy a nehezen megjegyezhető jelszavakkal ellentétben ilyenkor az azonosító adatok elfelejtésének veszélye sem áll fenn, hiszen azok mindig a tenyérben maradnak” – nyilatkozta Thomas Bengs, a Fujitsu igazgatója és biometrikus technológiáért felelős EMEIA-régióbeli vezetője. 

 

A Fujitsu PalmSecure-t már jelenleg is alkalmazzák kormányzati szervezeteknél, adatközpontokban, egészségügyi szolgáltatóknál, repülőtereken és bankokban a kritikus helyszínekre való belépés, a munkaidő-nyilvántartás, a webhozzáférés, a hálózati és mobilalkalmazás-bejelentkezés szabályozására. A technológia „élőben”, valós időben működik, és védett a hamisítás ellen, mivel az azonosítás részeként a rendszer azt is ellenőrzi, hogy folyik-e vér az erekben. 

 

A PalmSecure ID Login a Fujitsu tenyérvéna-technológiára épülő, bővülő megoldásportfóliájának új tagja – a tenyérvéna-technológiát azonosítókártyával ötvöző PalmSecure ID Match kétfaktoros hitelesítési megoldás és a meglévő fizikai biztonsági rendszereket biometrikus képességekkel kiegészítő PalmSecure ID Access mellett.

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu PalmSecure ID Login 2017 júniusától rendelhető az EMEIA-régióban, majd később Óceániában és Amerikában is. A Fujitsu PalmSecure ID Login közvetlenül a Fujitsutól és partnereitől vásárolható meg, földrajzi régiótól függő áron.