A Cisco bemutatta a jövő hálózatát

forrás: Prím Online, 2017. június 23. 11:06

A Cisco bemutatta szándék alapú (intent-based) hálózati megoldásait, amelyek jelentős áttörést jelentenek a vállalati hálózatok területén. Az új hálózati megoldások olyan intuitív rendszert alkotnak, amely megállítja a biztonsági fenyegetéseket, valamint folyamatosan tanul és fejlődik. Az új hálózati infrastruktúra több éves kutatás és fejlesztés eredménye.

Ma a vállalatok hagyományos informatikai folyamatok révén kezelik hálózataikat, amelyek már nem fenntarthatók az IoT korában. A hálózati mérnökök és informatikusok már ma is naponta több száz hálózatra kapcsolódó eszközt menedzselnek, ez a szám 2020-ra eléri a milliós nagyságrendet. 

 

„A hálózatok még sohasem voltak ennyire fontosak, ugyanakkor sosem voltak még ekkora terhelés alatt. Az intuitívabb hálózat megépítésével olyan intelligens és biztonságos platformot hozunk létre, amely képes kiszolgálni a digitális üzleti folyamatokat és modelleket” – mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

A világ internetes forgalmának túlnyomó többsége a Cisco hálózatain fut, így a vállalat a rendelkezésre álló adatok kielemzésével észlelni képes a rendellenességeket, és valós időben jelzi a felmerülő problémákat anélkül, hogy veszélyeztetné a személyes adatokat. A hálózatok automatizációjával, valamint a gépi tanulás és elemzés képességének beépítésével a Cisco lehetővé teszi az informatikai osztályok számára, hogy a stratégiai üzleti igényekre összpontosíthassanak.

 

Összefüggéseken alapuló és szándékokra épülő hálózat

A Cisco új megközelítése alapjaiban változtatja meg a hálózattervezést. A hardverközpontú megoldásokról a szoftvervezérelt hálózatokra való váltás hatalmas ugrást jelent a felhasználók számára a rugalmasság, a hatékonyság és a teljesítmény terén. Az intuitív hálózat egy intelligens és biztonságos platform, amely szándék alapú és az összefüggésekre épül:

 

 

 

Az intuitív hálózatot támogató technológia

Az új hálózati megoldások a Cisco Digital Network Architecture (DNA) rendszerére épülnek. A most bejelentett innovatív hardverek és szoftverek új korszakot jelentenek a hálózatok területén. A most bemutatott Cisco DNA technológiák és szolgáltatások egyetlen rendszerként működve biztosítják a digitális megoldásokhoz szükséges sebességet: