Felelős vállalkozásokat díjaz Újbuda

forrás: Prím Online, 2017. június 29. 09:28

„Felelős Vállalkozás Újbuda” címmel, első alkalommal hirdet pályázatot Újbuda Önkormányzata. A pályázat olyan kerületi vállalkozásokat szólít meg, akik kiemelkedő lépéseket tesznek a társadalmi felelősségvállalás, illetve a környezeti fenntarthatóság  különböző területein.  A nyertes vállalatok a pénzdíjazás mellett egy évig használhatják a Felelős Vállalkozás Újbuda címet és emblémát.

„Újbuda Önkormányzata olyan XI. kerületi vállalkozások számára adományozza a Felelős Vállalkozás Újbuda elismerő címet, amelyek kiemelkedő lépéseket tesznek a társadalmi felelősségvállalás, illetve a környezeti fenntarthatóság  különféle beavatkozási területein. A díj célja, hogy elismerje azokat a cégeket, amelyek aktívan és cselekvően tesznek a társadalomért, a környezetért, a munkavállalókért, felelősséget éreznek a jövő generációjáért mind tágabb, mind szűkebb környezetükben, Újbudán.” – mondta el Csernus László, CSR tanácsnok.

 

A díj megalapításával a kiíró egyértelmű szándéka, hogy a példaértékű szervezetek és programok bemutatásával, elismerésével bíztassa azokat a vállalatokat, akik még csak most kezdik megtenni az első lépéseket a felelősségvállalás terén. Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy hosszútávon minden szektor és szervezet hozzájáruljon ahhoz, hogy egy aktív, törődő és felelősségteljes élet alakuljon ki Újbudán, amely példaértékű tud lenni más kerületek, városok számára is.

 

A pályázat során elnyerhető díjak

A címeket minden vállalati kategóriából (kisvállalat, középes vállalat, nagyvállalat) egy szervezet nyerheti el, amelyeket az önkormányzat az aktuális költségvetésének terhére összesen 1 millió forinttal támogat: kisvállalat 500 ezer Ft, a közepes vállalat 300 ezer Ft, a nagyvállalat pedig 200 ezer Ft összegű díjban részesül.

 

A nyertes vállalatok jogot szereznek arra, hogy használhassák a Felelős Vállalkozás Újbuda címet és logót is.

 

Pályázatokat az alábbi beavatkozási területeken lehet benyújtani:

 

 

 

A pályázatokat 2017. szeptember 20-áig várja az önkormányzat, az elismerés átadására november 11-én, a Kerület Napja alkalmából kerül sor. További információ: http://eselyekutcaja.ujbuda.hu/