Egy menedzser mindenek felett: SUSE Manager 3.1

forrás: Prím Online, 2017. július 23. 10:12

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bemutatta a vállalatok számára tervezett, nyílt forráskódú infrastruktúra-felügyeleti eszköz, a SUSE Manager 3.1-es verzióját. 

A megoldás egypontos felügyeletet biztosít a Linux szerverek felett: lehetővé teszi többek között a szerverek automatikus telepítését és monitorozását, a konfigurációk, szoftvercsomagok, frissítések és javítások kezelését, valamint hardver- és szoftverleltár készítésére is alkalmas. A legújabb kiadás javítja a DevOps folyamatok hatékonyságát, és megkönnyíti a vállalatok számára a konténerek használatának bevezetését és felügyeletét. 

 

„Az informatikai részlegeknek át kell alakítaniuk működésüket ahhoz, hogy támogathassák a legmodernebb digitális üzleti folyamatokat. Ehhez pedig rugalmasabbnak kell lenniük, hogy gyorsan tudjanak alkalmazkodni a piaci és a technológiai változásokhoz. A SUSE Manager segítségével rövidebb idő alatt reagálhatnak az új igényekre, és optimalizálhatják a működést. Az infrastruktúra-felügyeleti eszközt arra terveztek, hogy támogassa a bonyolult vállalati DevOps- és informatikai műveletek kezelését, miközben az informatikai erőforrások monitorozását és felügyeletét is egyszerűbbé teszi” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

A SUSE Manager 3.1 továbbfejlesztett felügyeletet tesz lehetővé a szoftversablonok felett, ezáltal javítja a DevOps-műveletek hatékonyságát a hibridfelhő- és konténerkörnyezetekben. Segítségével a vállalatok könnyebben vezethetnek be és menedzselhetnek különböző konténereket meglévő infrastruktúrájukban, és ehhez ugyanazt az eszközt használhatják, amellyel jelenleg is felügyelik rendszereiket és virtuális gépeiket.

 

A SUSE Managert bemutató videó: 

 

A SUSE Manager 3.1 a szoftveralapú infrastruktúra kulcsfontosságú eleme, amely többek között az alábbi előnyöket kínálja:

 

„A SUSE Manager új konténerfelügyeleti és megfelelőségi képességei lehetővé teszik az ügyfelek számára a konténeralapú szolgáltatások automatikus összehangolását és üzembe helyezését, miközben a megfelelőségről is gondoskodnak. Ráadásul mindehhez nincs szükségük más eszközre, mint amelyet jelenleg is használnak Linux-infrastruktúrájuk felügyeletéhez. A kiegészítő vizualizációs és kezelőfelületi funkciók segítik a könnyebb használatot, ezáltal a problémák gyorsan azonosíthatók és megoldhatók. A SUSE Manager 3.1 folyamatosan bővülő funkcióival kielégíti a modern vállalatok IT-üzemeltetési és DevOps-csapatainak igényeit, akiknek az idő során egyre bonyolultabbá váló infrastruktúrákban kell elboldogulniuk a szolgáltatások fejlesztésével, üzembe helyezésével és felügyeletével” – foglalta össze Mary Johnston Turner, az IDC vállalati rendszerfelügyeleti szoftverekért felelős alelnöke.