#Varosipezsges: Kampány indul a Z generáció digitális edukációjáért

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 2. 13:41

A Z generáció digitális és közösségimédia-oktatásáért, illetve használati szokásainak mélyebb megismeréséért fogott össze az Antall József Tudásközpont (AJTK) középiskolásoknak szóló programjaiért felelős Szóda Műhely, a Deák 17 Ifjúsági Művészeti Galéria, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU), a Ringier Axel Springer fiatalokat megcélzó portálja, a Noizz.hu és a Noguchi Porter Novelli, együttműködésben a Középsuli.hu-val.

A kezdeményezés célja a digitális edukáció, illetve a Z generáció tartalomfogyasztási szokásainak mélyebb megismerése. Az együttműködésben résztvevő szervezetek fel kívánják hívni a figyelmet arra, hogy a közösségi médiával szinte együtt lélegző fiatalok miként használják ezeket a csatornákat, illetve kreatív és technikai segítséget kínálnak, hogy a fiatalok minél sikeresebben fejezzék ki magukat online felületeken. A kampánystratégia megalkotása és a kivitelezése mögött a Noguchi Porter Novelli áll.

 

A kampány keretében a METU, a Szóda Műhely és a Noizz.hu közös kutatásban méri fel a tizenévesek Instagram-használati szokásait, érdeklődési körüket, valamint az általuk alkalmazott kompozíciókat és képszerkesztési technikákat. A felmérés lehetőséget ad arra, hogy átfogóbb képet kapjunk a mai tizenévesek digitális önkifejezésével kapcsolatban, segítve a kezdeményezés további fejlesztését. 

 

A program részeként a Szóda Műhely Városi Pezsgés (#varosipezsges) címmel indít Instagram-pályázatot középiskolások számára. A közösségi képmegosztóra feltöltött képek közül a legkiválóbb alkotásokat a METU, a Szóda Műhely, a Noizz.hu és a Deák17 galéria szakértőiből álló zsűri választja majd ki, a legjobbnak ítélt fotó készítőjét egy GoPro kamerával díjazzák. A pályázatra feltöltött legizgalmasabb képekből a Deák17 galéria rendez kiállítást.

 

A digitális készségfejlesztés jegyében, a Szóda Műhely szervezésében résztvevő fiatalok a Deák17 galéria workshopján tapasztalt szakemberektől ismerhetik meg a leglátványosabb és legkifejezőbb közösségimédia-fotók elkészítésének fortélyait. A későbbiekben az érdeklődő diákok részt vehetnek egy szerkesztőségi látogatáson, ahol Noizz.hu munkatársainak mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást. 

 

 

„Az AJTK tudományos tevékenységének központi eleme a tehetséges fiatalok képzése, ismereteik bővítése. A kimondottan a középiskolások karrierorientációjára, kreatív készségfejlesztésére létrejött Szóda Műhely célja, hogy a lehető legtöbben már az érettségi előtt megalapozott döntést hozzanak a továbbtanulásról, ezzel is elősegítve a gyors szakmai előrejutást a későbbiekben” – hangsúlyozta Zborai Eszter, a tudásközpont Tehetséggondozás Irodájának vezetője.

 

„A METU számára – ahogy ezt számos szakunk és közel 20 különböző művészeti képzésünk is bizonyítja – kiemelten fontos, hogy felszínre hozza a fiatalokban rejlő kreativitást” – mondta Jákó Eszter a METU marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese. „Minél korábban érik megfelelő impulzusok a vizuális művészetek iránt érdeklődőket, annál nagyobb az esély arra, hogy megtalálják saját hangjukat, útjukat ebben a művészeti ágban. A METU ezért tartja fontosnak, hogy ne csak támogassa a Szóda Műhely kampányát, de aktívan részt is vegyen benne” – tette hozzá. 

 

„Az ügyfeleinkkel – az AJTK-val, a Noizz.hu-val és a METU-val –, illetve az együttműködő stratégiai partnerekkel közösen kidolgozott program célja, hogy megszólítsuk és megmozgassuk azt a generációt, amely néhány év múlva fontos kereskedelmi célcsoporttá válik, egyben még mélyebben megismerjük, milyen tartalommal érhetők el a leghatékonyabban” – hangsúlyozta Szántó Balázs, a Noguchi Porter Novelli ügyvezető-partnere.