Szombati Sziget

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 14. 11:52

Nem kétséges, hogy hétvégén vannak a legtöbben a Szigten. Így volt ez volt is: a legtöbb fesztiválozó ezen a napon töltött a legtöbb időt az idei Sziget fesztiválon.

A Nagyszínpadon a Lóci játszik zenekaron kívül egyetlen hazai fellépőként játszott szombat délután a Halott Pénz. Utánuk az Ausztrál rap díva, Iggy Azalea érkezett, aki Rita Ora helyére ugrott be. 

 

Mindeközben a lendületes ír rock kvartett, a The Strypes szólt az A38 Sátorban 18.30-tól, 17. nagylemezével térnek vissza a kaliforniai punk úttörői, a Bad Religion, játszik az izlandi GusGus és a Crystal Fighters is visszatér „folktronicus” – azaz a folkot és elektronikát keverő - zenéjével.

 


A Világzenei Színpadon a Goran Bregovic Wedding and Funeral Band lépett fel, de a Besh O Drom is koncertezett. 
És ha már miénk  volt az egész nap a Szigeten érdemes volt szétnézni a nem zenei programok között is. Az Art Of Freedom visszatérő pályázói, a 15.000 PET palackból sárkányt építő Vajda Kreatív Csoport idén is kitett magáért: a sárkány mellett építettek foszforeszkáló CD-pókot, gumiabroncs szülinapi tortát, különböző mesefigurás székeket és egy Harry Potteres társasjátékot is, ahol mindenféle vicces feladatot teljesítve juthatunk el a célig. 

 

Aki pedig alkotni szeret, annak irány az ArtZone, ahonnan idén sem távozhat senki üres kézzel. A Medence csoport RE-KONCEPT és Szék-készítő workshopokat indít, ahol molinóból magadnak készítheted el divatos és környezetbarát táskádat, vagy éppen napozószékedet. A KÉK (Kortárs Építészeti Központ) kitelepülésénél a Sziget közösségi kertjéhez járulhatsz hozzá ültetéssel, míg az Unicorn Factory sátrában saját unikornis kulcstartót önthetsz gipszből, de ki is festheted magad. Ez minden napra érvényes program. A Nyitott Faműhelynél különböző fa eszközöket fabrikálhatsz magadnak, míg máshol saját fesztivál vászontáskádat is megalkothatod.